Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trendy socialt netværk slår dørene op

Den pyntesyge opslagstavle Pinterest bliver nu tilgængelig for alle.

Folk med hang til hipt, damet pynteri og gøren ved kan nu i flæng oprette en konto hos det i øjeblikket mest trendy sociale netværk, Pinterest.

Netværket har nemlig nu slået dørene op for alle, der måtte ønske at få sig en digital opslagstavle, hvor man kan samle fine billeder, spændende shoppe-emner og alskens andre digitale ting og sager.

Hidil har Pinterest kun været åben for folk, der har skrevet sig op til, og fået, en invitiation. Det til trods har Pinterest formået at vokse sig til en millionstor tjeneste, der i øjeblikket er en af nettets hurtigst voksende.

Pinterest har en markant overvægt at kvindelige brugere, der i særligt høj grad tiltrækkes af den særprægede, men dog æstetisk nydelige måde at organisere ting på.

Meget anderledes end Facebook

Mens Pinterest klassificeres i samme metier som Facebook og Twitter, er der en række meget markante forskelle.

Pinterest er først og fremmest en slags visuelle bogmærker, hvor man kan 'pinne' ting, man synes er værd at pinne. Det har brugerne brugt til at lave små samlinger af billedlinks der eksempelvis relaterede sig til et forestående bryllup, en årstid, en hunderace eller andet, man i særligt høj grad synes om.

Pinterests brugere kan både blive venner - og sitet slægter sågar Twitter på, idet man kan 'repinne' andre brugeres pins, hvis ens venner har fundet noget, man gerne vil videreformidle.

Mens Facebook er en slags snapshot af folks liv fra fødsel til død, er Pinterest dermed mere en slags samlekasse med ting, som brugerne har særlige passioner for.

Pinterest har efterhånden et par år på bagen, men har bemærkelsesværdigt nok indtil nu været i beta - det vil sige en testversion, som har været lukket land for folk, der ikke var inviteret. Alligevel har netværket oplevet en markant vækst, der dog er sket i delvis modvind.

Pinterest har nemlig været ramt af ophavsretsproblemer, fordi brugerne har pinnet ting, de ikke havde ret til at videreformidle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.