Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To ud af tre apps bliver aldrig downloadet

Apples App Store gør det svært for de små app-udviklere at blive opdaget, hævder analytiker.

Har du tænkt på, hvordan du finder dine favorit-applikationer? For mange sker det ved, at en spændende app dukker op på forsiden af App Store eller Google Play. Anbefalinger fra vennerne er uden tvivl også væsentlige. Et tysk selskab har nu fundet ud af, at denne måde at sprede kendskabet kommer ganske få apps til gode.

400.000 af 650.000 apps er »døde«

Faktisk skulle der være helt op til 400.000 apps, der står uden for det fine selskab i Apples App Store. Applikationerne er aldrig blevet downloadet og har aldrig fået en eneste anmeldelse. Dermed dukker de heller aldrig op i toplisterne, og du kan være rimelig sikker på, at dine venner heller ikke har hørt om dem.

Læs også: Pirater plyndrer App Store

Totalt er der lige nu omkring 650.000 apps i App Store. Dermed er der tale om næsten to tredjedele af alt indholdet i app-butikken, der lægges op uden at blive hentet ned af brugerne.

Kilden til tallene er det nylancerede analyseværktøj Apptrace fra det tyske selskab Adeven.

Kun få apps bliver downloadet

»Faktisk er det kun et par tusinde apps, der bliver hentet ned i større omfang,« fortæller chefen for selskabet, Christian Henschel, til hjemmesiden gigaom.com. Han begrunder påstanden med, at Apples lukkede univers gør det svært at finde applikationer, andre ikke allerede har set.

Den svage søgefunktion i netbutikken skal være hovedgrunden til, at toplisterne er så dominerende, når folk forsøger at finde nye apps.

Koster penge at sælge apps

Selskaberne, der troner på toppen af listerne, er desuden ofte de samme, som bruger rigtig mange penge på at komme dertil, hævder han.

»Er du en lille, uafhængig app-udvikler er det virkelig svært at blive opdaget,« konkluderer han.

Læs også: Steve Jobs bøjede sig til sidst for mini-iPad

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.