Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Test: Galaxy SIII Mini bringer skam over familien

Den "lille" udgave af Samsungs topmodel imponerer på ingen måde. Faktisk hører den slet ikke til i Galaxy-selskabet.

Den ligner umiddelbart blot en mindre udgave af Samsung Galaxy SIII, men Mini-modellen lever slet ikke op til navnet.
Den ligner umiddelbart blot en mindre udgave af Samsung Galaxy SIII, men Mini-modellen lever slet ikke op til navnet.

Galaxy SIII Mini deler navn med Samsungs bedste telefon nogensinde. Men lever den op til navnet?

Størrelsen er nok det første mange vil hæfte sig ved. Denne "mini"-telefon har en fire tommer stor skærm, hvilket altså gør den betydeligt større end de fleste andre små telefoner, men den er dog mindre end topmodellen, som den deler navn med.

Ligner storebror


Galaxy SIII Mini ligger godt i hånden og er mere handy end mange af de store telefoner, som regerer mobilmarkedet i dag. Foto: Amobil.no

Udseendet og kvaliteten af Galaxy SIII Mini er det, der ligger sig tættest op ad storebroren. Galaxy SIII Mini ligner en Galaxy SIII, der er krympet i vask, men her stopper lighederne.

Læs også: Sådan er Samsungs nye mobil-bombe

Skærmen, der bogstavelig talt er et stort højdepunkt ved Galaxy SIII, er slet ikke noget at råbe hurra for hos Mini'en. Størrelsen taget betragtning, har skærmen en lav opløsning med sine 800 x 480 pixel. Så snart telefonen forsøger at vise en skrå linje - for eksempel nogle af menuernes 3D-effekter - ser vi, at linjerne går fra at være snorlige til at blive kantede. Det er også nemt at se de enkelte pixel i skærmen på relativt lang afstand.

Langsomme menuer


Visuelt ligner menuerne i Galaxy SIII Mini dem, man finder i den store model. Brugeroplevelsen er dog langt dårligere. Foto: Amobil.no

Galaxy SIII Mini kører Samsungs egne Touch Wiz-menuer oven på Android 4.1. Det betyder, at du får mange ekstra funktioner og et lidt mere farverigt menusystem end Android-standarden. Det er normalt en fordel.

Det er dog længe siden, vi er stødt på en telefon, hvor producentens egne tilpasninger føles som en hæmsko for brugeroplevelsen. Galaxy SIII Mini har ganske god hardware, og selv om processoren ikke er i nærheden af at være lige så kraftig som den, der sidder i den store Galaxy SIII-model, så burde den være rigelig kraftig nok til at køre Android uden de store problemer.

Denne mini-mobil føles dog sløv store dele af tiden, og ind imellem går det utrolig langsomt, hvilket må tilskrives Touch Wiz-brugerfladen. De mange stop virker tilfældigt fordelt, og de kommer både, når vi udfordrer mobilen med lidt tungere opgaver, og når vi blot bladrer rundt i menuerne.

Dermed kan denne telefonen heller ikke skilte med det fantastiske flow i menuerne, som storebroren har.

Ringe på multimedier

Vi havde forhåbninger om, at Galaxy SIII Mini i det mindste ville gøre det godt på multimedie-fronten. Udmærket understøttelse af spil, et supergodt kamera og en næsten altædende videoafspiller er jo trods alt også en vigtig del af det, der hører til navnet Galaxy SIII.

Men også her svigter SIII Mini. Kameraet er uimponerende og tager lettere matte og detaljefattige billeder. Opløsningen er også relativt lav, så du har ikke meget plads at beskære på, hvis du skulle ønske det.

Spilunderstøttelsen er så som så: en ydelsestest viser, at Galaxy SIII Mini er betydeligt svagere end sidste års topmodel Galaxy SII. Den kører dog de mest krævende spil men ikke uden, at billedet hakker fra tid til anden.

Af en eller anden grund har Samsung også fjernet store dele af den omfattende videounderstøttelse, vi kender fra deres tidligere telefoner. Galaxy SIII Mini nægter at afspille videofiler med en opløsning på over 1280 x 720 pixel. I mange tilfælde afspiller den enten billede eller lyd – ikke begge dele samtidig.

Må ikke forveksles med Galaxy SIII


Fire Galaxy-modeller: Galaxy Note II (tv.), Galaxy SIII 4G, Galaxy SIII og Galaxy SIII Mini. Sidstnævnte hører egentlig ikke hjemme i dette selskab. Foto: Amobil.no

Galaxy SIII Mini er dog ikke nogen katastrofe. På mange måder er det en helt okay telefon, men den lever hverken op til navnet eller prisen (fra ca. 2.200 kroner). Havde telefonen enten opført sig som en mindre Galaxy SIII eller været lidt billigere, ville vi kunne leve med dens svagheder.

Problemet med Galaxy SIII Mini er ganske enkelt konkurrencen – og en ikke ubetydelig del af den kommer fra Samsung selv. Sidste års Galaxy SII er væsentlig hurtigere, og den har en noget bedre skærm. Galaxy SII er lidt større end Galaxy SIII Mini, men den er fortsatt mindre end de nuværende topmodeller fra Samsung, og for kun et par hundrede kroner mere, kan den fås med dobbelt så meget hukommelse som SII Mini.

Nogle topmodeller er kun lidt dyrere

Du kan slippe af sted med en bedre telefon til næsten samme pris, hvis du i stedet vender blikket mod de nuværende topmodeller. LGs Optimus 4X HD er betydeligt større end Galaxy SIII Mini, men koster kun fra omkring 2.700 kroner. Og så har den næsten alt det, som Samsungs mini-model mangler med undtagelse af et bedre kamera.

HTCs One S er prismæssigt også på niveau med Galaxy SIII Mini (fra ca. 2500 kroner). Her er både brugeroplevelse og kamerafunktioner bedre, mens skærmen er langt skarpere.

Den ægte vare er bedst

Endelig har vi naturligvis Samsungs egen topmodel - Galaxy SIII - der kan fås til blot 1.200 kroner mere end lillebroren - og med dobbelt så meget hukommelse. For de ekstra penge får du til gengæld også den ægte vare: en telefon, der er bedre på samtlige områder.

Vil du have en ægte topmodel med fire-tommer skærm, så står vi tilbage med Apples iPhone 5, der dog koster lidt over det dobbelte af Galaxy SIII Mini.

Læs også: Her er de perfekte mobiler til under juletræet

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.