Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Telmore politianmeldt for ulovligt salg

TDC-selskabet forsøgte at sælge abonnementer ved at ringe folk op.

TDCs lavprismobilselskab Telmore erkender ulovlige opringninger for at sælge abonnementer. Arkivfoto: Michael Bothager
TDCs lavprismobilselskab Telmore erkender ulovlige opringninger for at sælge abonnementer. Arkivfoto: Michael Bothager

Det TDC-ejede lavprismobilselskab Telmore er blevet anmeldt til politiet for ulovligt at ringe til folk og forsøge at sælge dem abonnementer.

Det er forbrugerombudsmand Henrik Øe, der har taget det drastiske skridt at politianmelde selskabet, som erkender at have overtrådt loven.

I efteråret 2013 klagede to danskere, efter at de begge var blevet ringet op af Telmore, som ville tilbyde et abonnement. Ingen af dem havde bedt om det. Den ene var blevet ringet op tre gange.

Det er en overtrædelse af forbrugeraftalelovens forbud mod uanmodet telefonsalg, og Telmore står derfor nu til en bøde. Hvordan sagen præcis ender, er nu op til politiets efterforskning at afklare.

Bissen skruet på

Telmore har ifølge Henrik Øe medgivet, at de ringede uden samtykke. Begge klagere var tidligere kunder hos selskabet og havde sagt ja til, at Telmore måtte kontakte dem med markedsføring via e-post men ikke via telefonen.

Det er kun salg af abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter, af bøger, af forsikringer og af abonnement på redningstjenester og sygetransport, som lovligt må foretages som uanmodet telefonsalg. Ellers er det forbudt.

Skulle man også sig helt fri, skal man melde sig på den såkaldte »Robinsonliste« - et særligt register over forbrugere, som har frabedt sig uanmodede reklamer. Det sker via CPR-registeret i den kommune, hvor man bor.

Forbrugerombudsmanden har skruet bissen på over for teleselskaber og internetudbydere, som gang på gang overtræder markedsføringsloven. Stort set samtlige større selskaber har fået bøder eller er blevet anmeldt til politiet for at se stort på loven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.