Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Telenor skal sætte TDCs priser ned

TDC skal have penge tilbage for gennem to år at have betalt 20 procent for meget for at bruge Telenors net.

I Telenors hovedsæde i den gamle Fornebu-lufthavn uden for Oslo skal man nu finde checkhæftet frem. Arkivfoto: Thomas Breinstrup
I Telenors hovedsæde i den gamle Fornebu-lufthavn uden for Oslo skal man nu finde checkhæftet frem. Arkivfoto: Thomas Breinstrup

TDC skal have et nedslag på 20 procent af konkurrenten Telenor.

Det fastslår det norske trafikministerium, som dermed har afgjort en to år lang strid mellem de to teleselskaber.

»TDC har ret til en prisreduktion på 20 procent for adgang til Telenors mobilnet. Telenor har forskelsbehandlet kunderne og brudt kravet til ikke-diskrimination,« lyder afgørelsen ifølge nyhedstjenesten Digi.no.

Telenor, som hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, er dominerende i Norge. Den norske stat ejer 53,97 procent af Telenor.

Har sat nogle af pengene af

TDC er en dværg sammenlignet med Telenor og har udelukkende erhvervssalg i resten af Norden, hvorimod TDC dominerer i Danmark på både fastnettelefoni, mobiltelefoni, internetforbindelser og TV. I Danmark er Telenor nummer to foran Telia.

Det norske Post- og Teletilsynet traf i marts i år samme konklusion, som ministeriet nu er nået frem til, men Telenor ankede afgørelsen og må nu finde regnemaskinen frem.

Hverken TDC eller Telenor kunne fredag fortælle, hvor mange penge TDC nu skal have tilbage. Telenor begyndte dog allerede i marts at sætte penge til side, hvis den endelige afgørelse gik selskabet imod, sådan som det nu er blevet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.