Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teknikere i protestaktion mod TDC

Ledelsen i TDC er utroværdig og dybt kritisabel, mener selskabets teknikere, der reagerer skarpt overfor forvirring om en kommende fyringsrunde.

Det trækker op til ballade mellem TDCs ledelse og teknikerne, der er organiseret under Dansk Metal Øst. I dag har teknikerne sendt protestbreve til TDCs ledelse, hvor de skarpt kritiserer den måde, TDCs ledelse har hånderet en nyligt annonceret fyringsrunde på.

TDC fjerner løbende teknikere, der er specialiseret i det gamle fastnet, som bliver en mindre og mindre forretning for TDC. De forsvindende kunder til fastnettet betyder mindre behov for teknikere, og det har i en årrække medført årlige nedskæringer i medarbejderstaben. 

Borgfred

TDC har lovet så vidt muligt at omskole teknikere så de kan bruges i andre funktioner i virksomheden, og derfor sker nedskæringerne normalt i god ro og orden under den såkaldte borgfredsaftale.

I løbet af 2012 har der dog være flere mislyde omkring fyringsrunder, og denne gang er frustrationerne brudt ud i lys lue. Det sker fordi TDC, ifølge teknikerne, står overfor at skulle investere uventet meget i fastnettet.

Balladen har været undervejs siden december, hvor TDC meldte ud fyringsrunden ud. Her meldte Dansk Metal direkte ud, at de anså denne fyringsrunde for unødvendig. Nu er tingene så gået yderligere i hårdknude.

For præcis et år siden protesterede teknikerne voldsomt over en tilsvarende fyringsrunde, der skete selv om TDC gav store overskud. Dengang skete det på samme vis med et åbent brev til ledelsen, hvori teknikerne blandt andet luftede frustration over at ledelsen brugte udlicitering og vikaransættelser, samtidig med at der blev fyret i andre afdelinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.