Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TDCs internetpriser tvinges ned

Erhvervsstyrelsen tvangsnedsætter priserne mellem internetudbyderne og forvetner, at danskerne får glæde af de lavere priser.

TDC skal nedsætte sine videresalgspriser. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
TDC skal nedsætte sine videresalgspriser. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix

Det skal komme danskerne til gode, at teknikken går det billigere at levere internetforbindelser og bredbånds-TV. Derfor bliver TDCs priser nu tvangsnedsat fra 1. januar 2013.

Erhvervsstyrelsen, som med regeringsskiftet overtog ansvaret for reguleringen af det danske telemarked, har derfor nu sænket loftet på de priser, som TDC må tage, når landets største teleselskab sælger sine forbindelser videre til andre internetudbydere. De to typer falder i pris fra 820 kroner til 744 kroner og fra 1.009 kroner til 951 kroner.

»De lavere engrospriser gør det billigere for et teleselskab at producere en bredbåndsforbindelse, og det giver mulighed for, at bredbåndsforbindelsen kan sælges billigere til virksomheder og privatkunder. Det er afgørende for både borgere og virksomheder, at der er attraktive vilkår for brugen af teleinfrastruktur. Derfor holder vi øje med prisudviklingen,« siger vicedirektør Finn Petersen fra Erhvervsstyrelsen.

Skal kunne ses på regningen

Den type af forbindelse, som bruges til bredbånds-TV, altså TV leveret via internetforbindelsen, falder med omkring 20 procent i pris, og dermed er priserne faldet med omkring to tredjedele siden juli 2010.

Finn Petersen forventer, at de lavere interne priser mellem teleselskaberne slår igennem ude hos kunderne, som dermed vil kunne købe billigere forbindelser, så konkurrencen på det danske telemarked kan styrkes.

Erhvervsstyrelsen tager en gang om året de regulerede priser op og fastsætter eventuelle ændringer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.