Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TDC: Smartphones er for dårlige til 3G

Teleselskabet tvinger smartphonebrugerne over på det langsommere 2G-net. Mobilerne har for dårlige antenner, forklarer selskabet.

Gammeldags telefoner er væsentligt bedre til at holde forbindelsen til mobilnettet - mens nyere smartphones ofte smider opkald, når de er på 3G-nettet.
Gammeldags telefoner er væsentligt bedre til at holde forbindelsen til mobilnettet - mens nyere smartphones ofte smider opkald, når de er på 3G-nettet.

Hvis din splinternye smartphone ikke fanger 3G -nettet. men nøjes med det langsommere 2G-net, er det måske TDC, der har truffet beslutningen for dig.

Nyere smarpthones har nemlig ofte så dårlige antenner, at det ikke er i stand til at holde forbindelsen til 3G-nettet, hvis brugeren bevæger sig, så mobilen er tvunget til at hoppe fra telemast til telemast.

For at undgå at telefonen smider opkaldet, har TDC nu forsøgt sig med i stedet at tvinge telefonerne på det gamle GSM-net.

Det skriver Ingeniøren.

Problemet skyldes til dels, at 3G-masterne har kortere rækkevidde, hvilket betyder, at mobilerne oftere kommer ud for, at forbindelsens kvalitet svækkes, hvorefter mobilen burde hoppe videre til næste mast uden problemer.

Det sker dog bare ikke i praksis, og i stedet vælger mange mobiler at smide forbindelsen kortvarigt, hvilket betyder, at forbindelsen afbrydes, hvis man er i gang med et opkald.

Det er dog ikke blot antennerne i sig selv, men også de mange data-tunge apps, der kan skabe problemer, fordi de ofte ligger i baggrunden og transmitterer data frem og tilbage mellem mobilen og mobilmasten. Det er tung kost for telefonen, hvis forbindelsen er dårlig.

For nyligt kunne dagbladet Børsen afsløre hvor grelt det faktisk stod til med antennerne i moderne smartphones. Ifølge avisen var den suverænt ringeste smartphone Apples iPhone 4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.