Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TDC hæver priserne - igen

Det bliver nok engang dyrere at være TDC-kunde. Priserne på at ringe fra mobilen ryger ni procent i vejret.

Hvis du overvejer at hoppe på billigvognen hos Telmore, Bibob eller nogen af de andre billige teleselskaber, er det måske ved at være det rigtige tidspunkt. I hvert fald bliver det fra nytår dyrere at være mobil- og bredbåndskunde hos Danmarks største teleselskab, TDC, der nu giver priserne et ordentligt drøn opad.

Prisen for et mobilminut stiger således med seks øre fra 0,69 kroner nu til 0,75 kroner efter nytår - et markant prishop, når man samtidig kigger på, hvor meget priserne på mobiltelefoni generelt er presset i bund. Prisstigningen på de seks øre er således 8,7 procent.

Det er dog lidt trøst at hente for de mange kunder, der køber mobiltelefoni som en pakkeløsning, hvor man eksempelvis betaler for seks timers taletid ad gangen.

Der er nemlig ikke annonceret prisstigninger for pakke-priserne, så det er kun mobilminutter, der ligger ud over det, man i forvejen har betalt for, der stiger i pris.

Også bredbånd

Køber man ikke telefoni som pakke, kommer man til gengæld til at mærke prisstigningens fulde effekt.

Også priserne på TDCs bredbånd får et hak opad til nytår. Her må kunderne sluge en prisstigning på 15 kroner, hvis de har bredbånd, HomeDuo eller HomeTrio - uanset hastighed.

Mens teleselskaberne tidligere har blødt mange penge på priskrige på mobil og bredbånd, har TDC, Telenor og Telia efterhånden fået opkøbt alle de små, rebelske mobilselskaber, der har presset priserne.

Senest har TDC købt Onfone - men udfordringerne for teleselskaberne fortsætter, fordi kunderne fortsat forlader de dyrere premium-produkter og i stedet nøjes med et billigt abonnement hos fx Telmore, Onfone, CBB eller Bibob, hvor teleselskaberne tjener mindre på kunderne.

Da TDC købte Onfone sidste forår forventede mange at priskrigen nu ville være stoppet. Det skete dog kun i mindre omfang, og senest begyndte CBB så en kampagne, hvor man kunne få alle deres pakker til halv pris resten af året, alt imens Bibob valgte at give dobbelt op på data.

TDC hæver løbende priserne. Forleden begyndte selskabet at tage penge for opkaldet fra erhvervskunder,der ringer til deres telefonsvarere, ligesom at virksomhederne nu må hoste op med en tier mere end før, hvis de vil have tilsendt deres faktura med posten.

B.dk afventer en kommentar fra TDC

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.