Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tavlerne stryger forbi de bærbare i år

Analyseselskab hævder, at der på verdensplan vil blive sendt flere tavlecomputere end bærbare PCer ud til butikkerne i 2013. Apples iPad-konkurrenter får æren.

Stadig flere vælger tavlecomputere frem for PCer til blandt andet at surfe på nettet, spille spil og ordne økonomien via netbank. Nu meddeler analyseselskabet NPD DisplaySearch i en pressemeddelelse, at der på verdensplan kommer flere forsendelser af tavler til butikkerne end bærbare PCer i 2013.

I sin seneste rapport spår de, at butikker over hele verden totalt set vil få leveret 240 millioner tavlecomputere mod blot 207 millioner laptops.

iPad-konkurrenterne er hovedårsagen

Indtil nu har Apple domineret tavlemarkedet med sine iPads, men nu begynder det at se noget bedre ud for konkurrenterne også. DisplaySearch nævner i hvert fald Apples konkurrenter som hovedårsagen til den stigende efterspørgsel i tavler. Særligt gælder det de mindre tavlecomputere med en skærmstørrelse på omkring 7-8 tommer, som analyseselskabet forventer, vil stå for 108 millioner - eller 45 procent - af tavleforsendelserne i år.

Kina og Nordamerika forbliver ifølge DisplaySearch de største markeder for tavler i 2013. Disse to markeder havde allerede i 2012 flere tavlesalg end laptopsalg.

»Tavlemarkedet oplevede stigende investeringer i Nordamerika i anden halvdel af 2012 - fra store brands, der testede ikke kun nye skærmstørrelser og nye prispunkter men også ukonventionelle forretningsmodeller. Den efterfølgende stigning i forsendelser og efterspørgsel understregede fordelene ved segmentering på markedet, da det bidrog til en øget markedsekspansion,« udtaler senioranalytiker hos NPD DisplaySearch Richard Shim i pressemeddelelsen.

»I 2013 forventer vi yderligere investeringer på verdensplan, hvilket vil øge efterspørgslen til et punkt, hvor tavlecomputerforsendelserne går forbi laptop-forsendelser,« udtaler Shim.

Nedenunder kan du se et diagram over, hvordan DisplaySearch forventer, at tavlecomputere for hvert år vil tage et større bid af de bærbare PCers markedsandel:


Foto: DisplaySearch

Læs også: Lenovo fremviser kæmpe familietavle

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.