Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tak for kaffe: 700 megabit for 410 kroner

Googles tilbud til beboerne i Kansas slår toppen ud af skalaen. Prisen er dog næsten det bedste

Internetgiganten Google begyndte i denne uge at installere de første bredbåndsforbindelser til de heldige asner i den amerikanske by Kansas, der er udset til forsøgsområde for Googles nye legetøj, fiberkabler til private.

Både prisen og hastigheden er ærefrygtindgydende.

Smækker man 70 dollars - eller lidt over 400 kroner på bordet - tilbyder Google, at man kan få en hel gigabit at lege med. I praksis kan Google dog ikke helt holde kadencen endnu, og de første kunder på fibernettet melder således om, at de må nøjes med sølle 700 megabit i både up- og downloadhastigheder. Det er dog så hurtigt, at en almindelig Wifi-router ikke vil kunne følge med. Vil man nyde fuldt blæs på forbindelsen, er man nødt til at bruge et kabel.

Vilde hastigheder

Der er tale om hastigheder, der betyder, at man vil kunne hente et helt musikalbum i god, digital kvalitet, på mindre end et sekund.

Til sammenligning får man hos TDC-ejede Fullrate en forbindelse på 50/10 mbit for 429 kroner. Googles tilbud er 20 gange hurtigere.

Der er dog god grund til at slå koldt vand i blodet, hvis man bor alle andre steder end Kansas City. Det er nemlig det eneste sted, Google har gravet fiberkabler ned. Der er planer om at udbygge tjenesten, men det tager tid at grave fiber ned, og eftersom at Google bygger videre fra Kansas, er det i begyndelsen kun naboerne til Kansas City, der har noget at glæde sig til.

Bestiller man en forbindelse på en gigabit, kan man nyde forbindelsen fra den Nexus 7-tavlecomputer, man får gratis med. Google leverer også TV via kablerne.

I Danmark har elselskaberne gennem årene gravet masser af fiber ned, og hastigheder som hos Google Fiber er derfor inden for rækkevidde i årene der kommer. Dog nok ikke til samme pris.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.