Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tablets og telefoner overhaler computeren

Danskerne ser nu mere video på deres tablets og telefoner, end de gør på computeren.

Den nye iPad Mini kan blive endnu et skridt på vej mod mere tv via tablets.
Den nye iPad Mini kan blive endnu et skridt på vej mod mere tv via tablets.

Det er så dejlig let at trykke "play" på sin iPad og se et hurtigt videoklip eller live-streame TV-Avisen, mens man vasker op i køkkenet.

Den mulighed bruger stadigt flere danskere. Faktisk er der ifølge en ny analyse af it-virksomheden Xstream tale om en mindre eksplosion i 2012. Xstream leverer en online video platform og streaming hosting service tilonline medier  såsom Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken. De har analyseret, hvorfra deres brugere ser video. De konkluderer, at over 50 pct. af videoer på nettet bliver set via en tablet eller en smartphone.

Udviklingen kendes fra dr.dk, der i 2012 også har åbnet op for, at brugere kan se tv via deres iPads. Det har betydet en stigning i antallet af sete videoer på 40 pct. Xstream oplever også en generel stigning på 25 pct. i 2012, og ligesom DR forklarer de stigningen med, at det er blevet meget populært at se videoer via tablets og smartphones.

Claus Bülow Christensen er medieanalytiker hos internetudbyderen Global Connect, og han ser udviklingen som tegn på en generel tendens væk fra computeren hen mod tablet-computeren.

- PC-salget styrtdykker, og der er i den grad en vandring på vej mod tablets. Hvis folk har adgang til både tablet og computer, så bruger de også i højere og højere grad deres tablets - ikke mindst til at se video.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.