Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort sikkerhedshul i Explorer fundet

Hvis du anvender en ældre udgave af Microsofts browser, Internet Explorer, kan hackere få fuld kontrol over din PC.

Med mindre du anvender en af de to seneste Internet Explorer-versioner er du i farezonen.
Med mindre du anvender en af de to seneste Internet Explorer-versioner er du i farezonen.

Et nyopdaget sikkerhedshul i Internet Explorer gør det muligt for hackere at tage fuld kontrol over din computer. Fejlen bliver udnyttet af hackere, der har taget kontrol over en ellers helt uskyldig hjemmeside og benytter sikkerhedshullet i Explorer til at tage fuld kontrol over de besøgendes maskiner.

Microsoft har bekræftet problemet.

Hvis du besøger en inficeret side, kan hackerne benytte din brugerkonto på computeren. Hvis du er logget på som administrator, hvilket langt de fleste er, så kan de gøre stort set, som de vil.

Konsekvenserne er mangfoldige: Så længe du er administrator og under angreb, kan hackere oprette sine egne brugerkonti, installere eller slette programmer samt åbne, slette og kopiere dine filer.

Angreb er i gang

Hackerne angriber helt tilfældige besøgende til de infiltrerede hjemmesider og kortlægger hvilken type sider, "ofrene" ellers kan finde på at besøge. Næste træk er så, at forsøge at infiltrere endnu flere sider, hvorfra de kan angribe sårbare brugere fra.

Dette forekom ifølge flere sikkerhedsselskaber blandt andet i weekenden for besøgende på hjemmesider til Council of Foreign Relations, en amerikansk udenrigspolitisk tænketank.

I en sikkerhedsmeddelelse fortæller Microsoft, at de arbejder i døgndrift for at rette fejlen. De er også bevidste om målrettede angreb mod brugere, der benytter sig af browseren.

Windows XP er særligt udsat

De seneste versioner af Internet Explorer (9 og 10) skal ikke være ramt af fejlen. Hvis Windows XP ikke kan køre disse versioner er brugere af dette operativsystem særligt udsatte, hvilket specielt omfatter virksomheder.

Du kan dog alligevel være i farezonen, selv om du kører Windows Vista eller 7, med mindre du har opgraderet den medfølgende browser, hvilket Microsoft på det kraftigste anbefaler.

Indtil de har udviklet en ordentlig sikkerhedsopdatering, kan du på Microsofts hjemmeside downloade et såkaldt "quick fix," der foreløbig løser problemet.

Læs også: Eksperter advarer mod Internet Explorer

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.