Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort fupnummer spreder sig på Facebook: Har du også modtaget denne besked?

Rigtig mange brugere på Facebook har fået videresendt en personlig besked fra en facebookven, hvor der advares om en Jayden K Smith, som omtales som en hacker, der både kan hacke din og dine venners konto, så snart han bliver tilføjet som ven.

Den noget ubehjælpsomme besked lyder således:

»Fortæl venligst alle kontaktpersoner i din messenger liste for ikke at acceptere Jayden K. Smith venskabsforespørgsel. Han er en hacker og har systemet forbundet til din Facebook-konto. Hvis en af dine kontakter accepterer det, bliver du også hacket, så sørg for, at alle dine venner kender det. Tak. Videresendt som modtaget. Hold fingeren nede på beskeden. Nederst i midten vil det sige fremad.«

Hvad skal du så gøre? Det korte svar er ingenting.

Der er ingen hacker ved navn Jayden K Smith, og hvis han fandtes, så kan han ikke hacke din konto ved at være ven med dig og i øvrigt slet ikke hacke dine venners konto. Det skriver talrige medier verden over.

Til gengæld er der ved at gå internethumor i Jayden K Smith-spammeriet. For eksempel har studievært Jes Dorph Petersen skrevet følgende på Facebook.

Hvis du gerne vil holde dig gode venner med tidligere DR-vært Tina Bilsbo, så lad være at sende besked videre til hende.

Og så er der nogle, som har et bud på, hvem Jayden K Smith virkelig er.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.