Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sony præsenterer (næsten) Playstation 4

Det var et ganske besynderligt scenario, der udspillede sig i nat, da Sony præsenterede Playstation 4. Selskabet viste nemlig slet ikke dimsen frem.

PS4 får en kraftigere processor og en del mere RAM - samt en controller, der ligner den, vi kender - bortset fra at den nu får en trykfølsom plade.
PS4 får en kraftigere processor og en del mere RAM - samt en controller, der ligner den, vi kender - bortset fra at den nu får en trykfølsom plade.

Øjeblikket mange har ventet på, kommer de til at vente på lidt endnu.

Verden har nemlig fortsat ikke set noget til Sonys Playstation 4, selv om selskabet i går til en pressekonference i New York præsenterede dele af den kommende enhed. Sony havde ellers på forhånd pirret nysgerrigheden omkring den kommende PS4, der skal udgøre Sonys comeback på markedet for spilkonsoller, der de senere år er blevet stadigt sværere at begå sig i, fordi konsollerne møder konkurrence fra både smartphones og tavlecomputere.

Sonys nuværende PS3 har været en gigantisk succes for selskabet, men trods flere kosmetiske forbedringer, er platformen reelt oldgammel. Den første PS3 kom således på markedet i 2005.

Mens Sony ikke fremviste selve konsollen, kunne selskabet dog gådefuldt afsløre, at den ikke er lige på trapperne, sådan som det ellers var spået. Sony lod nemlig forstå, at den første kan købes 'efter ferien' - altså givetvis engang til efteråret.

Til gengæld kan Playstation-folket se frem til en større opgradering af deres nuværende platforme. PS4 får således en kraftigere processor og en del mere RAM - samt en controller, der ligner den, vi kender - bortset fra at den nu får en trykfølsom plade og bevægelsessensorer.

Streaming eller ej

Sony afslørede heller ikke, om PS4 kan levere billeder i Ultra-HD-opløsning, der ventes at blive mere udbredt i årene, der kommer.

Flere af de medier, der var tilstede under pressemødet har efterfølgende udtrykt begejstring over den oplevelse, Playstation giver - og ikke mindst de spil, der blev demonstreret, ligesom at også specifikationerne på maskinen umiddelbart ser imponerende ud. Alligevel er der en udbredt flad fornemmelse over, at Sony afslørede så lidt om maskinen, og ikke mindst dens rolle i fremtidens IT-tunge hjem.

Dog kunne Sony afsløre en spøjs funktion, der går ud på, at maskinen forsøger at lære brugerne at kende og forudsige, hvilke spil brugeren vil være interesseret i fremtiden. Samtidig kommer PS4 i højere grad end nu til at være et centrum for alskens streamingtjenester.

Mens Nintendo sidste år opdaterede sin populære Wii, ventes Microsoft i år at opgraderes sin storsælgende Xbox, der også er temmelig gammel efterhånden. Både PS4 og den kommende Xbox forventes i højere grad end nogensinde før at skulle danne centrum i brugernes stuer - ikke bare for spil, men for alskens former for streaming-oplevelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.