Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sony lægger op til PlayStation 4-præsentation

Sony fortæller på en ny hjemmeside, at vi får fremtiden at se om små tre uger. Meget tyder på, at der er tale om fjerde generation af selskabets spillekonsol.

Sony er sandsynligvis tæt på at kunne præsentere en ny PlayStation, og ifølge rygterne vil denne velkendte og ikoniske controller også blive skiftet ud.
Sony er sandsynligvis tæt på at kunne præsentere en ny PlayStation, og ifølge rygterne vil denne velkendte og ikoniske controller også blive skiftet ud.

Natten til fredag lancerede Sony og PlayStation en mindre hjemmeside med en kort video (se i bunden af artiklen). Videoen viser PlayStation-konsollens ikoniske DualShock-knapper, og titlen bedyrer, at vi får »fremtiden at se« allerede den 20. februar.

Samtidig har spiljournalister fået en invitation til et arrangement kaldet 'PlayStation Meeting', som bliver afholdt i New York samme dag. Invitationer skal også være blevet sendt ud til investorer.

Ny konsol?

Vi får efter alt at dømme Sonys næste spillekonsol at se i en eller anden form under arrangementet, men derudover er det det svært at vide nøjagtig hvad, vi kan vente os. PlayStation Meeting er en årlig begivenhed for Sony, og hvis vi får den næste PlayStation at se senere på måneden, så er det heller ikke første gang, elektronikgiganten fremviser ny hardware under et af disse møder. I 2011 fremviste Sony for eksempel PS Vita for første gang.

Læs også: Spilproducent udfordrer Apple i kampen om stuen

Dermed kan det se ud som om, at Sony-chef Kaz Hirais spillede os et lille puds, da han for et par uger siden sagde, at de ville vente med at fremvise konsollen indtil Microsoft havde lagt sine kort på bordet.

Ifølge The Wall Street Journal vil Sony ikke kun afsløre den nye konsol under konferencen men også fortælle, at konsollen kommer på butikshylderne i løbet af året. Derudover fortæller avisen, at Sony planlægger at tilføje flere sociale spilfunktioner i maskinen, og at de har fokuseret mere på, hvordan har kunnet forny interaktionen blandt gamerne frem for på at forbedre ydelsen betragteligt.

Ny controller?

Som altid før en konsollancering flyder det over med rygter. Sidste måned dukkede der for eksempel et rygte op om, at Sony vil vrage den traditionelle DualShock-controller og i stedet satse på en håndkontroller med LCD-touchscreen på forsiden og biometriske censorer på bagsiden.

Også maskinens ydelsesspecifikationer har været genstand for spekulation og rygter. I efteråret påstod flere udviklere, at de havde fået tilsendt udviklermaskiner, der kunne give et fingerpeg om, hvad konsollen ville komme til at indeholde.

Læs også: Spilproducenter afslører PlayStation 4-detaljer

Læs artiklen på gamer.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.