Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sony åbner for Playstation-spil på andre konsoller

Amerikanerne står først i køen og vil til sommer kunne spille mange af de populæreste spil uden at have en Playstation-konsol.

Sonys topchef, Kazuo Hirai, udvider nu forretningen til ikke-Playstation-ejere. Foto: Ethan Miller, Getty/AFP/Scanpix
Sonys topchef, Kazuo Hirai, udvider nu forretningen til ikke-Playstation-ejere. Foto: Ethan Miller, Getty/AFP/Scanpix

Sony vil om en måned give de første testbrugere adgang til at kunne spille en række af de største Playstation-spil, uden at man har en Playstation-konsol selv.

Dermed åbner Sony en ny front i konsolkrigen, hvor den nye Playstation 4 har taget en klar føring over konkurrenten fra Microsoft, Xbox One, efter at begge de nye modeller blev lanceret i USA i november.

Klar til sommer - i USA

Playstation Now er en såkaldt streamingtjeneste, hvor man over netforbindelsen kan købe sig adgang til at spille mange af de populæreste spil. Spillene afvikles direkte fra Sonys servere, og ikke overraskende vil de nyeste Sony Bravia-fjernsyn være de første, som kan være med, selv om den japanske elektronikgigant satser på at brede sig ud over egne rækker, lyder meldingen fra verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas i det sydvestlige hjørne af USA.

Allerede i næste måned begynder prøveperioden, og planen er til sommer at lancere tjenesten i USA. Om og i givet fald hvornår Playstation Now rulles ud i verden, vil Sony ikke lige nu svare på, og det er også uvist, hvilke smartphonetelefoner og tavle-PCer der vil give adgang til spillene.

Sony hører til blandt verdens største underholdningsgiganter, hvad angår ophavsrettigheder til film, spil m.m. Det er de kræfter, som nu skal slippes løs.

Store muligheder

»Det er ret stort. Man kan let forestille sig de hundrede af år af mandetimer, som er gået med at bygge dette op, og nu kan de opnå værdien af det i lang tid ind i fremtiden,« siger analytiker Brian Blau fra analysehuset Gartner, der følger teknologiverdenen tæt.

Dermed bliver det også endelig muligt at spille spil fra Playstation 3-verdenen på den nye Playstation 4. Det kan man ikke nu. Tilsvarende vil den håndholdt Playstation Vita nu få adgang til langt flere spil end hidtil.

Sony demonstrerede på messen spil som »Beyond: Two Souls«, »God of War: Ascension« og »The Last of Us«. Spillene står ikke nødvendigvis lige så tydeligt, som hvis de blev afviklet direkte fra en Playstation, men de fungerer.

Også TV-tjeneste på vej

Sony Entertainment Network vil samtidig teste en ny TV-tjeneste, som også kører via internetforbindelsen. Her vil man kunne leje film og TV-serier og kunne se dem på forskelligt udstyr, også tavle-PCer og smartphonetelefoner med konkurrenternes mærke på forsiden

Hverken Playstation Now- eller TV-tjenesten har endnu fået sat priser på.

Sonys topchef, Kazuo Hirai, siger, at Sony er i »god dialog« med en række indholdsudbydere men afviser, at den nye tjeneste vil konkurrere med betalings-TV-udbydere, selv om meningen er at tilbyde en pakke med en række TV-kanaler, som kabel-TV-udbyderne i dag kan levere.

Ifølge Kazuo Hirai er der i dag Playstation-konsoller i 70 millioner husstande, hvorfor Sony allerede er godt inde i stuevarmen.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital,www.b.dk/tech "> www.b.dk/tech og i den trykte avis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.