Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sociale medier stjæler nærværet hos hver tredje

Sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram stjæler opmærksomheden og gør, de er mindre tilstede i nuet, mener hver tredje.

Du skal lige tjekke de seneste opdateringer på Facebook, eller se billederne fra din kollegas fødselsdag på Instagram.

Det sker adskillige gange om dagen for en stor gruppe af os. Og nogle gange går det ud over nærværet, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

Ifølge undersøgelsen føler hver tredje af os mindre nærværende på grund af sociale medier. Det er især de unge, der kan nikke genkendende til det. Blandt de 18 til 34-årige svarer 43 procent ja eller delvist ja til spørgsmålet, skriver dr.dk.

Ifølge psykolog Anna Bjerre fra rådgivningstjenesten Girltalk.dk kan de sociale medier også give nærvær, da vennerne aldrig er længere væk end et klik på telefonen.

Men man skal også kunne lægge de sociale medier på hylden for en stund og være til stede i den virkelige verden, påpeger hun.

»Det, du kan få på sociale medier, er en slags bonus til det virkelige liv. Men det er vigtigt at kunne skelne mellem det, og så den anerkendelse og bekræftelse du får i de nære relationer,« siger Anna Bjerre til dr.dk.

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.046 gennemførte interview med danskere på 18 år og derover.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.