Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smartphone-brugere går over for rødt

Det er decideret farligt at have en smartphone med i trafikken, viser ny undersøgelse. Hver tredje smartphonebruger er ukoncentreret.

Hver fjerde smarpthonebruger er zombie, når de går over vejen.
Hver fjerde smarpthonebruger er zombie, når de går over vejen.

Folk, der bruger deres smartphone mens de bevæger sig rundt i trafikken, er langt mere tilbøjelige til at gå over for rødt - eller gå ud på kørebanen uden at se sig for. Det viser en undersøgelse foretaget blandt 1.102 mennesker i den amerikanske by Seattle.

Observationerne af de 1.000 intetanende fodgængere viste, at 10 procent lyttede til musik, syv procent gik og SMSede og seks procent førte samtaler, mens de gik over vejen. Blandt dem, der gik og SMSede fra deres smartphone, var der fire gange så mange, der gik over for rødt - og så var de i øvrigt to sekunder længere om at komme over vejen.

Dem der lyttede til musik var generelt hurtigere til at krydse vejen - men i denne gruppe var der til gengæld færre, der huskede at se sig for.

Undersøgelsen er foretaget af Harborview ulykkeforebyggelse og -research Center i Seattle, og her anbefaler man, at der er iværksættes kampagner omkring brug af smartphones i trafikken.

Problemer med mobiltelefoner i trafikken er ikke nyt, og der er allerede lovgivet på området hvad bilisterne angår. Reglerne gælder dog ikke fodgængere, der går rundt og opdaterer Facebookprofilen i trafikken.

Halvdelen af smartphonebrugerne blev observeret i myldretidstrafikken - og den største anden af dem var mellem 25 og 44 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.