Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skype-milliardærer giver danskerne gratis musik

Den delvist danskudviklede tjeneste, Rdio, giver nu danskerne et tilbud, der vil give Spotify sved på overlæben.

Fra i dag og seks måneder frem kan man streame alt det musik, man overhovedet orker - ganske gratis og uden nogen betingelser, men dog med loft.

Det tilbud giver streamingtjenesten Rdio nu i Danmark og 14 andre lande, hvor tjenesten vil give Spotify kamp til stregen. Bag Rdio står blandt andet danske Janus Friis, der bedst er kendt for at have udviklet internettelefoniprogrammet Skype.

Rdio er relativt ukendt herhjemme, hvor Spotify til gengæld har fået godt fat - men det nye tilbud om gratis, reklamefri musik fra Rdio bliver svært at modstå, selv for en hardcore Spotify-bruger.

Der er nemlig tale om fuld, reklamefri adgang til Rdios musikbibliotek på 18 mio. numre.

Eksploderet i USA

Når det halve år er gået, får man tilbudt at fortsætte med de almindelige priser på Rdio, der ligner dem, man kender fra Spotify.

Mens markedet for streamingtjenester er eksploderet i USA, er mange af de amerikanske tjenester fraværende herhjemme, hvor danskerne må se langt efter eksempelvis en af de mest populære streamingtjenester, internetradioen Pandora.

Her tilbydes man gratis streaming af musik, hvor streamen af musik baseres på numre, brugeren angiver at synes godt om. Indimellem kommer der reklamer.

Også Apple roder angiveligt med en tilsvarende tjeneste, der dog har været stille om en rum tid. Tjenesten skulle minde om Pandora og baseres på musikken i iTunes.

Læs meddelelsen fra Rdio her

Opdatering: Flere læsere har henvendt sig og gjort opmærksomme på, at Rdios loft for hvor meget musik, man må streame, i praksis blot er få dage hver måned, hvorefter man må vente til næste kalendermåned før man kan streame igen. B.dk er i gang med at undersøge de nærmere betingelser for tilbuddet.

Berlingskes tech-redaktion er på Facebook. Følg os her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.