Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samsung trækker Apple-stævning tilbage

Pres fra EU får Samsung til at droppe krav om salgsforbud mod Apple-udstyr i Europa. Apple bør dog stadig til lommerne, mener Samsung. Amerikansk dommer afviser Apple-krav om forbud mod Samsung-telefoner i USA.

Antallet af slagsmål mellem mobilgiganterne Apple og Samsung er nu blevet mindre. Arkivfoto: Pawel Kopczynski, Reuters/Scanpix
Antallet af slagsmål mellem mobilgiganterne Apple og Samsung er nu blevet mindre. Arkivfoto: Pawel Kopczynski, Reuters/Scanpix

Verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung, dropper nu forsøget på at få forbudt salget af konkurrenten Apples produkter i Europa. Det sker kun en dag, efter at Samsung vandt et afgørende slag mod Apple i USA.

Samsung og Apple er to af verdens største mobilproducenter. De har gennem det seneste halvandet år gensidigt forsøgt at afspore hinanden fra det indbringende mobilmarked ved at lægge sag an om krænkelse af patentbeskyttet teknologi, så modparten skulle til lommerne, hver gang der blev solgt en ny telefon.

Pres fra EU på Samsung

I mindst ti lande kører der retssager mellem Samsung og Apple.

Samsung har nu trukket stævningerne mod Apple tilbage i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Holland. Dermed opgiver Samsung at få stoppet salget af Apple-produkter, frem for alt iPhone-telefonerne, som ifølge Samsung bruger patenteret teknologi, som Samsung ejer. Men Samsung har ikke opgivet at få erstatning fra Apple. Samsung mener fortsat, at Apple krænker Samsungs patenter.

Ifølge den britiske avis The Guardian skyldes Samsungs beslutning, at EU-Kommissionen har advaret Samsung om at misbruge sit ejerskab over patenter, som er vigtige på 3G-mobilnet. Det er netop disse 3G-patenter, som er sagens kerne, og som 3G-mobiltrafikken ikke kunne fungere foruden. Derfor betragtes de som essentielle, og derfor har EU-Kommissionen løftet pegefingeren over for Samsung - et vink, der er blevet forstået. Underforstået, at Kommissionen synes klar til at gribe ind over for Samsung, hvis ikke den sydkoreanske elektronikgigant selv bøjede af.

Dommer afviser Apple-krav om forbud

Beslutningen om at frafalde et salgsstop kommer, dagen efter at en amerikansk dommer afviste Apples tilsvarende krav om at få forbudt salget af 26 af Samsungs telefoner i USA, som er Apples hjemmemarked.

Samme dommer tilkendte i august Apple en erstatning på 1,05 milliarder dollars, efter at en jury fandt Samsung skyldig i at have skelet lidt for meget til interessante detailler i Apples iPhone og iPad og overført dem til Android-verdenen, som flertallet af Samsungs telefoner bruger.

Samsung overhalede i begyndelsen af 2012 Nokia og blev dermed verdens største mobilproducent overhovedet. I forvejen har Samsung siden efteråret 2011 været verdens største producent af de avancerede smartphonetelefoner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.