Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samsung fremviser nyt TV på messe - men hvilket?

Sydkoreanerne antyder, at der er noget stort i vente på elektronikmessen CES i næste uge, men de vil ikke afsløre hvad.

Hvad gemmer sig bag sløret? Svaret får vi på CES-messen i næste uge. Foto: Samsung
Hvad gemmer sig bag sløret? Svaret får vi på CES-messen i næste uge. Foto: Samsung

Verdens største elektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), løber snart af stablen. Derfor er de største producenter allerede begyndt at slå på tromme, og sydkoreanske Samsung er naturligvis en af dem.

I slutningen af sidste år publicerede selskabet en video (se den nederst i artiklen) og et billede af et TV, som de hævder har »en enestående ny form«. Mens vi normalt tager den liggende, rektangulære TV-form for givet, så kan det virke som om, at Samsung har planer om noget helt nyt.

Læs også: Fremtidens fjernsyn blev vist frem i Berlin

Ifølge det hemmelighedsfulde pressemateriale er der tale om en stående form - altså et portrætformat, som det hedder i fotografiets verden.

Ingenting er bekræftet endnu, og det er ikke blevet afsløret, om der er tale om et nyt OLED-TV, 4K-TV eller en ny type smart-TV.

Flere muligheder


Samsung har også frigivet dette billede af et "stående" TV. Foto: Samsung

Ifølge Samsung-materialet drejer det sig altså om et nyt TV, der står i stedet for at ligge, hvilket er usædvanligt for et fjernsyn. Derudover ser rammen ud til at være ekstremt tynd, hvilket får TVet til at virke gennemsigtigt.

Læs også: Her er dit nye TV: Ultra-HD

Et TV i portrætformat vil næppe være specielt praktisk, da størstedelen af nutidens film og TV-programmer sendes i 16:9-format.

Hintet kan være, at det er et TV, der lader brugeren selv vælge mellem landskabs- og portrætformat, og hensigten her kan være muligheden for at fremvise dine portrætbilleder til venner og familie på en bedre måde end tidligere.

En anden mulighed kan være en helt ny OLED-serie, som Samsung første gang antydede i november måned.

Ifølge Philip Newton fra Samsung Australia vil den nye OLED-serie blive »forbløffende«, men det er stadig uvist, hvad der adskiller den fra allerede eksisterende modeller.

Endnu en mulighed kan være et 85-tommer stort 4K-TV, som sydkoreanerne har annonceret tidligere. Dette monster er en hel tomme større end de 84-tommer modeller, som rivalerne LG, Sony og Toshiba allerede har vist frem.

Se den humoristiske teaser-video fra Samsung nedenunder:

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på både www.business.dk/digital og www.b.dk/tech samt i den trykte Business-sektion.

Læs også: Samsung vil distancere Apple i 2013

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.