Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så meget har Windows 8 solgt

Trods rapporter om sløvt PC-salg henover julen, ryger der alligevel en del licenser til det nye Windows 8-system over Microsofts disk.

Det går sløvt på markedet for computere - men foreløbig er Microsoft i store træk tilfredse med det hidtidige salg af det nylancerede Windows 8-system, der blev sluppet fri den 26. oktober sidste år.

Nu har Microsoft i forbindelse med Consumer Electronics Show i Las Vegas meddelt, at der er solgt 60 mio. eksemplarer af det nye styresystem, og det svarer nogenlunde til samme tal, som Microsoft ville have nået til med Windows 7, skriver Zdnet.

Tallet kan dog snyde lidt - for det dækker ikke over antallet af mennesker, der har taget Windows 8 i brug, men derimod salget af licenser til producenter, der laver computere med Windows 8 på. En stor del af de 60 mio. licenser kan dermed fortsat befinde sig i brune papkasser rundt omkring i alverdens lagerhaller.

Kæmpesatsning

Windows 8 er en kæmpesatsning for Microsoft, fordi systemet er radikalt anderledes end sin forgænger. Hvor Windows 7 var skabt til almindelige computere, er Windows 8 skabt til trykfølsomme skærme. Systemet markerer dermed også fødslen for en ny kategori af bærbare, nemlig dem, der også kan bruges til tavlecomputer, og hvor skærmen fx. kan tages af eller vendes rundt.

I sidste uge kom det frem, at julesalget af Windows-PCere har været skuffende med et fald på 11 procent i forhold til samme periode sidste år - en afmatning, der dog også har ramt konkurrenten Apple. I øjeblikket sker det store boom inden for tavlecomputere og smartphones, og på denne arena har Microsoft fortsat til gode at slå igennem med Windows 8 og mobil-søstersystemet, Windows Phone 8.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.