Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så er YouSees Netflix-konkurrent landet

Efter en uges forsinkelse kan man nu få et prøveabonnement på YouSees streamingtjeneste, YouBio.

Nu streamer YouSee også via internettet
Nu streamer YouSee også via internettet

Hvis man ikke ved, hvad man skal bruge alle sine mange fridage i julen til, er der efterhånden et par streamingtjenester, der gerne vil hjælpe dig med at få brændt et par timer af.

I dag lancerer den danske kabel-TV-gigant YouSee sin egenudviklede streamingtjeneste, der skal tage kampen op mod invasionen af amerikanske tjenester som Netflix, HBO og diverse andre tilbud fra Viaplay, Stofa og flere andre.

YouBio skulle have været lanceret i sidste uge, men blev forsinket på grund af teknikken - til gengæld lancerer YouSee også en app, der gør det muligt at se filmtjenesten på iPad og iPhone. Prisen for tjenesten er 99 kroner om måneden - en anelse dyrere end konkurrenterne. Til gengæld har YouBio valgt at give to måneders gratis abonnement - resten af december og hele januar - til en gratis prøveperiode for kunder, der tegner abonnement fra starten.

Den amerikanske serie-gigant, HBO, skulle også have været på banen, men er blevet forsinket på ubestemt tid.

Se også: "Guide: Skal du vælge Netflix, TV2 Play, ViaPlay eller noget andet?" (19 kr.).

En 100-mand

De mange streamingtjenester har det til fælles, at de leverer ubegrænset indhold via internettet til en pris, der ligger under 100 kroner måneden. Vil man se tjenesterne på sit TV-apparat, kræver det dog som regel en boks, der bygger bro mellem nettet og skærmen. En sådan boks kan være en spilkonsol, et Apple-TV eller i YouBios tilfælde en boks, man køber hos dem.

Nyere Smart-TV-apparater kan dog forbinde direkte til nettet, og her kan brugerne se streamet videoindhold via en app, som man kender det fra smartphonen.

Det er helt uvist hvor mange kunder, der vil være til de nye typer tjenester i vores del af verden - men der var forud for Netflix-lanceringen i efterårsferien massiv interesse for den amerikanske tjeneste. Efterfølgende har flere brugere udtrykt skuffelse over det indhold, Netflix tilbyder, hvor af meget lidt er dansk.

YouSee har ved flere lejligheder sagt, at selskabet ikke vil stille sig tilfreds med mindre end halvdelen af det danske marked for videostreaming - selv om ikke engang YouSee-direktør Niels Breining, tør gætte på, hvor stort markedet vil blive.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.