Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Print dit eget mobil-cover

Hvis du er en af dem, der ejer en 3D-printer, kan du selv printe et nyt bagsidecover til din Nokia smartphone.

Det er den til venstre, du nu kan printe delvist ud selv
Det er den til venstre, du nu kan printe delvist ud selv

Hvis du er træt af farven på din nye smartphone, kan du bare selv printe et nyt cover ud en anden farve. I hvert fald hvis din telefon er en Nokia Lumia 820, og du har investeret et par håndfulde tusindekronesedler i en 3D-printer.

Som noget ganske nyt og ganske bemærkeselsværdigt har Nokia nemlig frigivet de filer, man skal fodre sin 3D-printer med for at sætte den i stand til at printe en ny såkaldt shell ud i den farve, man bedst kan lide. De farverige Lumia 820-mobiler kommer med et aftageligt ydercover i hård plast og med nogle dimensioner, der gør det let at printe den ud.

3D print har været på vej i årevis, men er endnu en dyr teknologi. Den falder dog hele tiden i pris - omend der stadig mest er tale om legetøj for almindelige mennesker. Sådan bliver det dog ikke ved med at være, for efterhånden som 3D-printerne bliver mere og mere sofistikerede, stiger også de potentielle anvendelsesmuligheder.

Foreløbig bruges 3D print mest til at printe fx prototyper eller modeller af huse, man gerne vil se, inden man bygger. Ved hjælp af stadigt mere sofistikerede materialer, bliver modellerne mere og mere brugbare, og Nokias mobilcover et godt eksempel på et objekt, man kan printe ud, som faktisk har en praktisk anvendelse.

Skulle du tilhøre den formentlig ufatteligt lille procentdel, der både ejer en Lumia 820 (i en farve, du allerede er træt af) og en 3D printer, kan du hente tegningerne til coveret her. Hvis ikke du har nogen af delene, kan du i stedet muntre dig med denne video om 3D print.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.