Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PC-salget dykkede 10 procent i 2013

Den gode nyhed for PC-producenterne er, at 2013 er slut.

2013 blev den værste tilbagegang til dato for PC-salget, selv om der fortsat sælges en hel del af slagsen. Foto: Philippe Lopez, AFP/Scanpix
2013 blev den værste tilbagegang til dato for PC-salget, selv om der fortsat sælges en hel del af slagsen. Foto: Philippe Lopez, AFP/Scanpix

Det blev lige så slemt som ventet - og så et lille nøk nedad.

PC-salget faldt i 2013 med 10 procent, fordi folk valgte at bruge pengene på at købe smartphonetelefoner og tavle-PCer for dem i stedet. Det fremgår af foreløbige tal fra analysehusene Gartner og IDC, der følger teknologimarkederne tæt, og det er ifølge dem begge den værste nedgang i PC-historien, som de har gjort op siden 1981.

Sammenlagt blev der solgt 314,6-318 millioner computere gennem 2013, der dermed lander næsten lige så dårligt som forventet gennem det meste af året. Salget i oktober-december lå 5,6 procent under sidste år, trods det traditionelt store salg af al elektronik op til jul. I alt blev der solgt 82,2 millioner PCer i julekvartalet.

Lenovo fortsætter i toppen

Kinesiske Lenovo befæstede sin førerposition som verdens største PC-producent og har nu 18,1 procent af verdensmarkedet mod amerikanske Hewlett-Packard (HP), der sidder på 16,4 procent. Amerikanske Dell kommer ind som nummer tre med en global markedsandel på 11,8 procent. Taiwanske Acer er gået 16 procent tilbage på et år og sidder nu på 7,8 procent af verdensmarkedet, mens ligeledes taiwanske Asus med en tilbagegang på 19 procent er nede på 6,5 procent, viser Gartners tal.

IDC spår, at PC-markedet i år vil gå yderligere 3,8 procent tilbage men til gengæld vokse med en procent i 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.