Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pas på: Videovirus breder sig som steppebrand på Facebook

En mystisk virus breder sig tirsdag eftermiddag på Facebook som en steppebrand.

Virusset gør, at du bliver tagget i et opslag, der henviser til en af dine venners videoer. Åbner du den, spreder den sig til andre på din venneliste.

»Den kan karakteriseres som en orm, da den er i stand til at sprede sig og tagge andre mennesker. Den skriver, at det er en privat video, og det lokker folk til. Det er en raffineret, hurtigtspredende kode, forklarer Peter Kruse, der er ekspert i IT-sikkerhed hos CSIS.

Hos CSIS arbejder man lige nu på højtryk for at finde ud af, hvordan ormen kan elimineres.

»Vi har fundet ud af, at koden til ormen bliver leveret fra noget, der hedder Motitags.com. Vi prøver at finde ud af, hvad det er for en kodetjeneste,« siger Peter Kruse, der advarer om, at man kan miste kontrollen over sin computer, hvis man siger ja til videoerne.

»Man skal ikke sige ja til noget, der ser mistænkeligt ud. Hvis man ser nogen, der bliver tagget i de her mystiske videoer, så bør man henvende sig til den person, det kommer fra og fortælle personen, at de formentlig er kommet til at sige ja en gang for meget,« forklarer Peter Kruse.

»Hvis man er inficeret, så bør man vente på, at der kommer noget antivirus, som kan fjerne det her,« siger Peter Kruse.

I disse situationer kan det anbefales at ændre sit kodeord og lade være med at klikke på videoerne.

Rusland er angiveligt også ramt af virusset ifølge det lokale nyhedsbureau, Tass. Her tyder det på, at problemet er det samme, som danske brugere oplever.

Ifølge det russiske medie bliver brugere opfordret til at installere et program, når de klikker på videoen.

Facebook har foreløbig ikke reageret på problemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.