Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye Apple-kort er smækfyldt med fejl

Et museum ligger nu midt i en flod, en ny lufthavn er opstået i Dublin - og så har Apple placeret sine egne butikker på forkerte adresser. De nye Apple Maps er fyldt med spøjse fænomener.

Berlingske ligger, hvor Berlingske altid har ligget. Men det er ikke alt, der nyder samme heldige skæbne.
Berlingske ligger, hvor Berlingske altid har ligget. Men det er ikke alt, der nyder samme heldige skæbne.

Hvis du skal skal finde vej til Dublin Zoo, er det bedstat lade bilen stå. I hvert fald hvis du følger Apples nye kortfunktion, der er en del af det nye iOS6.

Her er Dublin Zoo i Irland nemlig flyttet ind i et område af Dublin, der ellers er bedst kendt for sit livlige natteliv - hvor det er nemmere at opdrive en elefantbajer end en egentlig elefant.

Samtidig rapporterer brugere, også fra Irland, om at Apple har opfundet en lufthavn, der ligger midt i en af byens parker - en park, der endda er lukket for renovering indtil 2013.

Sære fejl myldrer frem

Allerede få timer efter at det nye iOS6 blev sluppet ud til iPhone- og iPad-brugerne, er fejlene begyndt at myldre frem i alle afkroge på nettet, hvor folk rapporterer om både pekuliære og løjerlige nye geografiske fænomener, der indtil i morges var helt ubekendte for den brede offentlighed.

De nye Apple Maps erstatter Google Maps, der hidtil har udgjort den noget skrabede kortfunktion i Apples iOS-system. Da Apple annoncerede, at selskabet nu ville sætte Google på porten og i stedet lancerede sin egen løsning, var det umiddelbar jubel over, at iPhonen nu langt om længe forsynes med stemmestyret navigation.

Det har både Googles Android og Nokias smartphones kunnet i en rum tid.

TomTom leverer

Det er Apple selv, der har udviklet appen, mens de mange kortdata leveres fra TomTom, der elles normalt producerer anerkendte og velfungerende GPS-løsninger.

At Apple Maps rummer fejl, var også velkendt i de tidligere test-versioner af systemet - men det er først nu, at folk i stor stil opdager, at de nok skal køre en anden vej hjem, fordi deres by nu ligger adskilligere kilometer væk fra det sted, den lå i morges.

De grumme fejl der var i testversionerne er dog rettet, og denne skribent har egenhændigt konstateret, at det Indiske Ocean nu igen ligger i nærheden af Indien, og ikke nord for Grønland som tilfældet tidligere var.

Men det kan stadig være decideret farligt at besøge dette møbelmuseum - medmindre man har dykkerudstyret med.

Selv Apples egen butik i Australien, er placeret forkert

Har du fundet sjove steder i Apple Maps - så skriv en kommentar i feltet nedenfor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.