Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny gå-i-byen-app viser vej

Fra og med 2. november kan du se på din smartphone, hvilke barer, spillesteder og diskoteker der ligger i dit nærområde.

Fra samlebåndet til beverdinger. Carlsberg følger med i byen og håber angiveligt på et øget salg med deres nye app. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2012
Fra samlebåndet til beverdinger. Carlsberg følger med i byen og håber angiveligt på et øget salg med deres nye app. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2012

Spontane byture kan af og til føles som en labyrint. Man vader og vader, men finder aldrig det, man søger, og vælger derfor at slå sig ned på en tilfældig, halvlunken bar. Det har Carlsberg tænkt sig at lave om på. De håber, at 1800 barer, spillesteder og diskoteker over hele landet er med, når den nye app Crowdit går i luften. Alle er velkommen, uanset om den pågældende beværtning sælger Carlsberg-produkter.

"Du har altid guiden til din bytur lige ved hånden, når du sidder sammen med vennerne og skal finde et sted at gå ud", siger salgsdirektør Tina Alstrøm fra Carlsberg Danmark.

Appen giver et geografisk overblik med indbygget gadevisning, så brugerne kan se, hvordan vejen til baren eller musikstedet ser ud i virkeligheden. Det bliver også muligt at se, hvilke koncerter og events, de forskellige forskellige gå-i-byen steder tilbyder, og stederne har selv mulighed for at lægge information op. Det gør, at brugerne selv kan søge efter det, de leder efter. Ønsker man for eksempel at spille billard, kan appen sortere derefter.

Fungerer på Facebook

Som med så mange andre apps har den også et socialt element. Det betyder, at man kan finde venner og bekendte og dele ruter med hinanden, så man kan se, hvor vennernes bytur går hen lørdag aften, eller hvem der skal til koncerten lørdag aften. Alt dette vil også blive muligt at se ved hjælp af Facebook.

”Vi har kigget på erfaringerne fra lignende apps på markedet og har på den baggrund gjort den mere brugervenlig," siger Tina Alstrøm, som venter 100.000 brugere i løbet af det første år.

I Danmark findes der allerede lignende apps. AOK Guide til iPhone giver dig overblikket over spillesteder, restauranter, barer og andre beværtninger, Yelp giver dig alt fra "byens saftigste burgere til den bedste kardiolog", FourSquare kan også vise dig vej i byen, mens Big City Life forsøger at fange jydernes opmærksomhed i Aalborg, Skagen, Randers og Aarhus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.