Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny Android-mobil til 60.000 kr.

Ny niche-smartphone henvender sig til eksklusive købere. Valget af Android som styresystem er en våd klud i ansigtet på firmaets tidligere ejer, Nokia.

Foto: vertu.com
Foto: vertu.com

Den ekstravagante mobiltelefon Vertu Ti er kommet på markedet til en pris på 7,900 euro, svarende til omkring 60.000 kroner. Firmaet bag mobilen, engelske Vertu, var indtil sidste år ejet af Nokia, som valgte at sælge det fra i en strømlining af virksomheden.

For de 60.000 kroner, man skal smide efter produktet, får man et Android-styresystem, en ramme af titanium og glas af safir. Og så får man, ikke mindst, en concierge-knap, der ringer op til et hold af mennesker, der kan hjælpe med f.eks. hotel- eller restaurantbestilling over hele verden.

Og det er ikke kun bling og luksus det hele. Firmaet hævder for eksempel, at mobilen har modstået at blive kørt over af en varebil - takket være titaniumrammen og safirskærmen.

»Folk tror, at safir bare er smart glas. Men safir er for glas, hvad stål er for budding,« siger Hutch Hutchinson, chefdesigner for mobilen, til BBC.

Hutchinson understreger, at kun en diamant vil kunne ridse skærmen.

Afstand til Nokia

Da Vertu var ejet af Nokia, producerede firmaet mobiler med Nokias styresystem Symbian. Efter salget til den svenske kapitalfond EQT har det tidligere datterselskab dog fået frie tøjler - og er travet en anden vej end Nokia.

Hvor Nokia har valgt at satse benhårdt på Windows Phone-styresystemet til sine mobiler, har Vertu valgt Android. Simpelthen, fordi Android er mere etableret.

»Man er nødt til at være en del af økosystemet. Jeg tror, at Windows-mobilen får succes, men i øjeblikket har den ikke det globale omfang, Android har,« siger Vertus direktør, Perry Oosting, til BBC.

Lavet til at holde

Firmaet er desuden ikke interesseret i at være firstmover, når det kommer til styresystemet. For det første fordi firmaet har en meget lav markedsandel. »Kun« 326.000 mennesker verden over ejer således en smartphone fra Vertu.

For det andet er Vertu Ti designet til at holde længe. Hver mobil bliver samlet i hånden på firmaets hovedkvarter i England, og den 180 gram tunge enhed er bygget op af dyre, solide materialer - deraf prisen. Derfor er det vigtigt, at heller ikke indmaden bliver forældet.

»Det skal være relevant teknologi såvel som håndværk - det er ikke et engangsprodukt,« siger Hutch Hutchinson til BBC.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.