Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu tager Google Maps dig med under vandet

Med Googles nye undervandstjeneste kan du fra kontorstolen svømme med skildpadder på den anden side af jorden.

Den nye Street View-lignende tjeneste lader dig navigere rundt mellem skildpadder, rokker og koralrev på bunden af havet uden for Hawaii, Australien og Filippinerne. Foto: Google
Den nye Street View-lignende tjeneste lader dig navigere rundt mellem skildpadder, rokker og koralrev på bunden af havet uden for Hawaii, Australien og Filippinerne. Foto: Google

Google Maps har taget et skridt væk fra de asfalterede gader i byerne og grusvejene på landet.

I samarbejde med The Catlin Seaview Survey har de tilføjet Street View-lignende panoramabilleder af flere populære undervandsområder omkring Hawaii, Australien og Filippinerne.

Dette er blot første trin i den store lancering af et undervands-'Street View'. Foreløbig kan du kun bevæge dig rundt på udvalgte områder, men så snart tjenesten kommer i beta-version, vil man kunne bevæge sig omkring på havbunden nøjagtig, som du kan på gadeniveau med det nuværende Street View.

Hjælp til forskere

Google Maps-funktionen Street View er blevet brugt til at navigere sig rundt i byer og langs lange gader, som var man selv til stede. Nu har de taget den funktion videre til koralrev og smukke undersøiske områder rundt omkring i verden. Tidligere har Google blandt andet også kortlagt floderne i Amazonas.

Læs også: Google laver nu også cykelruter

Ud over at være særdeles smukke at se på, så skal billederne også hjælpe forskere:

»For os handler det om en verdensomspændende kortlægning af koralrev. Tidligere har det ikke været muligt at få oversigt over disse områder på nogen god måde, og det er noget, vi har virkelig savnet. Nu kan vi endelig begynde at samle historisk data, så vi for alvor kan følge med i udviklingen,« udtalte projektleder Richard Vevers.

Prøv selv

Google har ikke sagt så meget om, hvilke andre steder, de har tænkt sig at tage undervandsbilleder af ud over, at farvandet uden for Bermuda skal ligge i planerne.

Læs også: Google køber rejsebøger

For at svømme rundt med skildpadder kan du tage turen til Google Maps og søge efter de aktuelle steder. Prøv for eksempel »Heron Island, Queensland, Australia« og tag fat i den orange mand og før ham hen til det lille orange punkt i vandet.

Du også følge disse links, hvor du kan svømme med skildpadder, følge en rokke eller blot kigge lidt på en smuk solnedgang.

Som sagt er disse undervandsbilleder ikke lige så omfattende som de sædvanlige Street View-billeder på gadeplan, men du får alligevel et godt indblik i, hvordan koralrevene ser ud under vand.

I videoen nedenunder kan du se Googles introduktion til de nye undersøiske billeder, og du kan også klikke her for at læse Google præsentation af tjenesten.

Læs også: Forstyrrende Google-briller har potentiale

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.