Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kan du lovligt dele film på nettet

Filmtjenesten Voddler, der er blandt de mest udbredte i Skandinavien, er som et led i bekæmpelsen af piratkopiering klar med en digital hylde, der lader dig uploade og dele film med op til 10 personer.

Voddlers nye tjeneste LiveShelf lader dig dele film - også fra iTunes, Amazon samt din personlige DVD-samling.
Voddlers nye tjeneste LiveShelf lader dig dele film - også fra iTunes, Amazon samt din personlige DVD-samling.

Filmbranchen har i årevis forsøgt at bekæmpe piratkopiering, men indtil videre har få juridiske tiltag gjort nogen forskel. I stedet er branchen begyndt at konkurrere med piraterne i stedet, og dermed er filmtjenester som Netflix, YouBio og HBO Nordic blevet mere udbredt.

Læs også: Netflix får flere kunder

Voddler er en af veteranerne på dette område i Norden, og nu forsøger de at tage skridtet videre med lanceringen af Voddler LiveShelf. Det skriver ComON.

Nu kan man nemlig på lovlig vis gøre det, som piraterne altid har gjort: dele film med sine venner.

Digital filmhylde

Den svenske videotjeneste har omkring én million brugere i Skandinavien og Spanien, og nu udvider den til flere lande verden over. I den anledning lanceres også LiveShelf, som bedst kan beskrives som en digital hylde til film, du lejer og køber på Voddler.

Det er også muligt at uploade film fra andre kilder - for eksempel iTunes, Amazon samt fra ens personlige, fysiske DVD-samling. Som toppen af kransekagen er dog den nye delefunktion. Med denne kan man dele film i LiveShelf med op til 10 venner - helt lovligt.

Lejefilm er tilgængelige for dig og dine udvalgte venner i 48 timer, mens købefilm er mulige at tilgå når som helst.

Deling er naturligt

Flere film er tilgængelige gratis på Voddler, men det koster cirka 50 kroner at se de nyeste film samt at få adgang til delefunktionen.

»At dele er helt naturligt, og vores digitale hylde er den første lovlige tjeneste, som direkte opfordrer til dette,« siger Voddlers chef Marcus Bäcklund ifølge Sydney Morning Herald.

Om dette så er nok - eller blot et skridt på vejen - til at bekæmpe piratkopiering, må tiden vise. Bäcklund er dog under alle omstændigheder optimist.

»Folk behøver ikke længere ty til piratkopiering,« fastslår Voddler-chefen.

Du kan opleve LiveShelf på Voddlers hjemmeside.

Læs også: Spotify gør klar til filmtjeneste

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.