Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kan du købe et elektronisk NemID

NemID er nu på gaden i elektronisk form. Det er "en lille smule hurtigere".

Sikkerheden er lige så god med nøgleviseren som med nøglekortet, lover DanID.
Sikkerheden er lige så god med nøgleviseren som med nøglekortet, lover DanID.

Nu bliver nemID nemmere. Fra i dag kan du nemlig købe nøglekortet i elektroniske form, og det går under navnet ’nøgleviseren’.

Nøgleviseren er en lille, elektronisk nøglering, der efter et tryk på en knap viser det nøgletal, som giver adgang til bank- og borgeroplysninger.

Og man skal ikke længere lede efter de seks tal på papiret, som passer til de andre fire tal, man får oplyst på skærmen. Nu skal man blot indtaste de seks cifre, som nøgleviseren viser for at få adgang til de personlige oplysninger.

- Nøgleviseren er en lille smule hurtigere i bruge, fordi ledefasen forsvinder, siger Kommunikationschef Jette Knudsen, Nets DanID.

Man skal stadig oplyse de personlig brugeroplysninger.

Nøglerne varer tre til fire år

Nøgleviseren vil måske lette hverdagen for folk, der bruger rigtig mange nøgler.

Den elektroniske NemID har nemlig et uendeligt antal nøgler, men løber dog ifølge DanID tør for strøm efter 3-4 år, hvor man så må købe en ny.

Og nøgleviseren er ifølge DanID et ønskebarn.

- Det har været et ønske, der har været, lige siden vi startede. Nogle synes, nøglekortet var primitivt, og folk er trætte af at slide deres nøglekort op, siger kommunikationschef Jette Knudsen.

Nøgleviseren er personlig og passer kun til én konto. Den elektroniske form er ifølge DanID lige så sikker, som det nu en smule gammeldags nøglekort.

Den elektroniske nøgleviser koster 99 kr. og kommer i sort og hvid. Nøgleviseren er ikke gratis, fordi den ses som et supplement til nøglekortet. Nøgleviseren kan købes her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.