Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu kan du følge paven på Twitter

Vatikanet meddeler nu, at paven vil begynde at tweete den 12 december.

Mens pavens højmesser vanligvis kan være dræbende lange, er der nu godt nyt til de mere rastløse katolikker. De kan nemlig nu følge den 85-årige pave i 140-tegns format på tjenesten Twitter, hvor den katolske kirkes overhovede fra den 12. december vil begynde at Twitte under brugernavnet @pontifex.

Twitter er yderst hipt i USA, men mangler endnu at få sit folkelige gennembrud i resten verden - i stærk modsætning til den katolske kirke, der har været i cirkulation en del længere end de sociale medier.

Paven vil dog ikke være som de såkaldte 'Tweeps' - altså folk på Twitter - er flest, for der er ikke lagt op til dialog, men derimod snarere velsignelser og spirituelle udsagn på førstemandens Twitter-konto.

Ikke online hele tiden

Samtidig er der ikke udsigt til at paven kommer til at vandre i Vatikanstatens frodige haver, mens han glor ned i en iPhone 5 eller en Samsung Galaxy SIII. Ifølge Vatikanets pressetjeneste, vil paven tweete, når paven har lyst til at tweete, hvilket ikke nødvendigs kommer til at ske hele tiden.

Til gengæld kan man være sikker på, at det er paven selv, der formulerer de korte beskeder, siger Vatikanets pressetalsmand, Greg Burke til Reuters.

Den 85-årige pave er dog ikke nybegynder i den digitale tidsalder. Benedict XVI har nemlig tidligere betjent Vatikanstatens officielle Twitter-konto, endda fra en iPad. Videoen af pavens første Tweet blev efterfølgende lagt på YouTube - hvor Vatikanstaten i øvrigt har sin egen kanal.

Digitaliseringen i kirken er endda gået så vidt, at pavens folk har produceret en app til iPhone - men dog ikke til hverken Android eller Windows Phone.

Appen er ikke tilgængelig i den danske version af App store, men kan findes her.

Udfaldet af pavens eksperimenter med Twitter vil dog ikke nødvendvis skaffe flere følgere af den katolske tro. For nylig viste en stor analyse af blandt andet de sociale medier, foretaget af IBM på den største shoppingdag i USA, Black Friday, at de sociale mediers betydning trafikken i netbutikkerne er gået tilbage siden sidste år, og Twitter tog sågar bundplaceringen med et rundt nul.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.