Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nokia gør klar til egen tavle-PC

Klar til premiere i februar på verdens største mobilmesse.

Med et Nokia-logo i toppen kan den nye tavlecomputer komme til at se sådan ud. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix
Med et Nokia-logo i toppen kan den nye tavlecomputer komme til at se sådan ud. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix

Den pressede, finske mobilgigant Nokia gør klar til at præsentere en 10-tommer stor tavlecomputer.

Præsentationen vil sandsynligvis ske på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona til februar, siger kilder blandt underleverandører i Taiwan til det normalt velinformerede taiwanske fagblad DigiTimes.

Nokia skal have ført samtaler med sin samarbejdspartner Microsoft, som Nokia deler skæbnefællesskab med i satsningen på den nye Windows Phone-software, og med chipproducenten Qualcomm samt Compal Electronics. Den nye titommertavlecomputer skal leveres med Windows RT, som er den rene tavle-PC-udgave af Windows 8.

Direkte konkurrent til Microsoft

Windows 8 blev lanceret 26. oktober og er Microsofts forsøg på at kombinere det klassiske Windows til PC-verdenen med mobilverdenen i form af en brugerflade med interaktive, farvede fliser.

Windows RT kan ikke køre de klassiske PC-programmer, sådan som Windows 8 også kan, men udelukkende den nye brugerflade med småprogrammer/apps.

Nokia havde oprindelig regnet med at være klar med sin egen tavlecomputer i første kvartal i år. Den nye Nokia-tavlecomputer vil blive en direkte konkurrent til Surface, den tavlecomputer, som Microsoft selv producerer.

Nokia havde regnet med i første omgang at ville producere 200.000 tavle-PCer.

Nokia lavede i 2009 sin egen, egentlige PC, Booklet 3G. Den havde et lækkert design men blev aldrig en succes, bl.a. fordi den var langsom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.