Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nintendo venter dårligere salg

Den japanske spillekonsolproducent håber på julemirakler med den nye Wii U-konsol, som får premiere om nogle uger.

Nintendos nye spillekonsol, Wii U, kommer i handelen om få uger. Arkivfoto: Phil McCarten, Reuters/Scanpix
Nintendos nye spillekonsol, Wii U, kommer i handelen om få uger. Arkivfoto: Phil McCarten, Reuters/Scanpix

Bagmændene bag Wii-spillekonsollen har det hårdt og vinker nu farvel til næsten halvdelen af de penge, som de troede ville komme i kassen inden regnskabsårets udgang.

Japanske Nintendo er hårdt ramt af såvel vigende salg som af den stærke japanske yen, som gør japanske produkter langt dyrere i udlandet. Og nu bliver forventningerne til overskuddet for i år næsten halveret. Nintendo kører med forskudt regnskabår, som slutter 31. marts. Hvor selskabet i juli forventede at nå 35 milliarder yen (2,51 milliarder kroner) i driftsoverskud, er der nu kun udsigt til 20 milliarder yen.

Regnskabet for eftersommeren - juli-september - viste et driftsunderskud på 18,8 milliarder yen, og selv om det er mindre end de minus 19,6 milliarder yen for et år siden, er det stadig ikke godt.

Julemirakel ønskes

Nintendo håber på, at den nye spillekonsol, Wii U med en skærm på 6,2 tommer og digital pen, kan udrette små julemirakler. Den får verdenspremiere i USA 18. november og er den første nye konsol fra Nintendo, siden Wii for seks år siden revolutionerede markedet for TV-spillekonsoller. I mellemtiden er konkurrencen dog blevet øget væsentligt fra især tavlecomputere og spil på mobiltelefonen, og alle de store producenter af spillekonsoller - Sony med Playstation, Microsoft med Xbox 360 og Nintendo selv - har været hårdt ramt af et vigende salg.

Nintendo meddelte onsdag, at selskabet forventer, at der med udgangen af marts 2013 vil være solgt 5,5 millioner Wii U-maskiner. Til gengæld vil salget af den håndholdte 3DS nok kun nå 17,5 millioner styk, en million færre end hidtil ventet.

Nintendo-aktien er i indeværende regnskabår faldet med 17 procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.