Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mobilsalget begynder at dykke

Samsung øger forspringet til Nokia, og trods stor fremgang i smartphonesalget sælges der færre mobiltelefoner end sidste år.

Der sælges fortsat mange mobiltelefoner, men samlet set falder salget. Foto: Camilla Rønde, Scanpix
Der sælges fortsat mange mobiltelefoner, men samlet set falder salget. Foto: Camilla Rønde, Scanpix

Mobilsalget begynder at have nået mætningspunktet og faldt i tredje kvartal med 3,1 procent på verdensplan. Samtidig befæstede Samsung sin position som verdens største mobilproducent.

Det viser nye tal fra analysefirmaet Gartner, der følger teknologimarkederne tæt.

Hvor det samlede mobilsalg faldt i forhold til for et år siden, er salget af de mere avancerede smartphonetelefoner til gengæld vokset med 46,9 procent og udgjorde i juli-september hele 39,6 procent af det globale salg. Der er dog store forskelle geografisk. I Danmark er henved 90 procent af de telefoner, som sælges gennem teleselskaberne, smartphonetelefoner.

Apple og Samsung sidder på 46 procent

Sammenlagt blev der solgt 427,7 millioner telefoner i tredje kvartal. Heraf var de 169,2 millioner smartphonetelefoner. Her dominerer Apple og Samsung fortsat og sidder sammenlagt på 46,5 procent af markedet.

Finske Nokia er nu faldet fra en tredjeplads i andet kvartal og nu helt ned på en syvendeplads, målt på smartphonesalget. Nokia kæmper for at gøre sin Lumia-serie med Windows Phone 8 som styresystem til allemandseje, og de nyligt lancerede topmodeller, Lumia 920 og Lumia 820, skal gerne trække et solidt julesalg i land.

Den canadiske Blackberry-producent RIM ligger som nummer tre, tæt forfulgt af taiwanske HTC.

Top 5

Det samlede salg af mobiltelefoner viser, at Samsung solgte 97,9 millioner telefoner i tredje kvartal og nu har en markedsandel på 22,9 procent af verdensmarkedet. På andenpladsen kommer Nokia med et salg på 82,3 millioner telefoner og en andel på 19,2 procent. Nummer tre er Apple, som med 23,5 millioner solgte telefoner sidder på 5,5 procent af verdensmarkedet, mens kinesiske LTE med et salg på 16,6 millioner telefoner nu er nummer fire på verdensplan med en andel på 3,9 procent. Sidstepladsen i top 5 indtager sydkoreanske LG Electronics med et salg på 13,9 millioner telefoner og en markedsandel på 3,3 procent af verdensmarkedet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.