Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Microsoft vil tvinge gamere til Windows 8-opgradering

Den nye version af grafikmotoren DirectX vil kun være tilgængelig i det nye operativsystem, så med mindre nye spil understøtter ældre versioner, så må du opgradere til Windows 8.

Hvis du har set frem til at spille nye spil baseret på den seneste grafikteknologi på den computer, du har i dag, så må vi desværre skuffe dig. En repræsentant for Microsoft fortæller nemlig, at den nye grafikmotor, DirectX 11.1, kun vil være tilgængelig i Windows 8.

På et Microsoft-forum fortæller Daniel Moth, en udvikler hos Microsoft, at Direct X 11.1 er en del af Windows 8 på samme måde som DirectX 11 var en del af Windows 7.

Men der er én stor forskel, for da Windows 7 kom med sin DirectX 11 fik Vista-brugere også adgang til opgraderingen i form af en DirectX 11-version tilpasset det tidligere operativsystem. Sådan bliver det ikke denne gang.

Så indtil videre må du anskaffe dig Windows 8, hvis du vil nyde godt af DirectX 11.1.

Den seneste teknologi

DirectX er Microsofts grafikbibliotek og en funktion, der er lagt ind i operativsystemet. Ved at programmere spil til dette bibliotek vil spiludviklerne og slutbrugerne få glæde af al den funktionalitet, der er indbygget.

Nye versioner af DirectX bringer stadig ny og spændende teknologi med sig. Samt en bedre og mere effektiv behandling af grafiske elementer generelt.

Blandt godbidderne i DirectX 11.1 finder vi understøttelse af stereoskopisk 3D, der gør, at du kan nyde 3D-understøttelse uanset skærmkortproducent. En komplet liste over nyhederne i DirectX 11.1 findes på Microsofts hjemmeside.

Det store spørgsmål er, hvad spiludviklerne gør. Vælger de at benytte det nyeste bibliotek fra Microsoft, så vil du som slutbruger være nødt til at have Windows 8 for at få glæde af teknologien.

Al erfaring fortæller dog, at du ikke skal frygte dette, idet de fleste spil inkluderer understøttelse af tidligere DirectX-versioner, da det umiddelbart ikke er et smart træk at udelukke potentielle kundegrupper. Men her mister du altså de lækkerier, den nye DirectX-version byder på. En undtagelse er spillet Crysis 3, der kræver DirectX 11.

Læs også: Rygte: Microsoft arbejder på Xbox-tavle

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.