Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Microsoft sløjfer Messenger

Fremover skal chat-folket bruge Skype, mener Microsoft, der nu pensionerer den velkendte Messenger-klient.

Nu må du vænne dig til at bruge Skype i stedet for Messenger. Microsoft slår nemlig de to tjenester sammen.
Nu må du vænne dig til at bruge Skype i stedet for Messenger. Microsoft slår nemlig de to tjenester sammen.

Den lille blågrønne mand i din proceslinje bliver snart sendt i graven, og så må du ellers i gang med at hente IP-telefoniprogrammet Skype, hvis du fortsat vil chatte med dine venner. Til foråret sender Microsoft nemlig Messenger-klienten på pension. Den blågrønne mand når dermed godt 13 år på arbejdsmarkedet - hvilket er usædvanligt lang tid i den teknologiske verden. Nu er Messenger imidlertid blevet overflødiggjort af danskudviklede Skype, som Microsoft købte sidste år.

IP-telefonitjenesten rummer en ganske udbygget chatklient, og Microsoft har gjort det let for brugerne af Messenger at fusionere de to tjenester. Henter man Skype, kan man logge ind med sit Windows Live-ID, der også bruges til Messenger -og herefter bliver man guidet gennem en proces, hvor man får mulighed for at knytte sin Skypekonto sammen med de venner, man har på Messenger.

B.dk testede det i går og kan melde om, at processen er både let og smertefri, omend det kræver lidt tilvænning.

Microsoft arbejder på at integrere Skype i et væld af forskellige tjenester, også selskabets eget mobilsoftware - og mens Skype fortsat er uhyre populært til både lyd- og videosamtaler, har Messenger de senere år været udfordret gevaldigt af tjenester som Google Chat, iChat og måske især Facebooks chatfunktion. Dertil kommer alle dem, der er holdt helt op med at chatte på gammeldagsvis, men nu i stedet bare bruger Facebook eller Twitter til samtaler.

Microsoft angiver selv, at over 100 mio. brugere stadig chatter via Messenger. For godt et år siden blev brugertallet estimeret til over 330 mio. aktive brugere mod blot 170 mio. hos Skype.

Hvis man allerede vil hoppe med på Skype-vognen nu, har Skype skrevet en engelsksproget guide, der kan findes her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.