Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Microsoft på vej med iPhone-konkurrent

Den mystiske Microsoft-mobil findes og bliver i disse dage testet. Men det er usikkert, om den bliver sat i produktion.

Steve Ballmer er glad for Windows Phone. Så glad, at han måske vil lancere sin egen.
Steve Ballmer er glad for Windows Phone. Så glad, at han måske vil lancere sin egen.

Den er skabt til at skulle snuppe en stor luns af Googles og især Apples smartphone-markedsandele. Hvis den da overhovedet nogensinde kommer i produktion - men findes, det gør den, altså Microsofts eget bud på en konkurrent til Apples uhyre profitable iPhone.

Det afslører The Wall Street Journal.

Rygterne om Microsofts egen kommende smartphone har cirkuleret lige siden selskabet denne sommer lancerede den første egenproducerede tavlecomputer kaldet Surface, der dengang var en ganske stor overraskelse. Dels fordi det var helt uventet at Microsoft ville begynde at bygge den slags hardware selv, og dels fordi maskinen var bemærkelsesværdigt veldesignet.

Både Apple og Google producerer eget hardware, Google via både det nys indkøbte Motorola og også via et samarbejde med eksterne elektronikproducenter, senest LG, om Nexus-serien, der består af både mobiler og tavlecomputere. Via denne slags såkaldte referencemobiler sikrer Google, opdateringer og nyskabelser hurtigt kan nå ud til brugerne, fordi de ikke skal gennem en lang godkendelses og tilpasningproces hos den enkelte producent først.

Samme fordel har Microsoft på Surface-maskinen, og nu altså også på den måske kommende Windows Phone 8-baserede smartphone, som Microsoft ifølge The Wall Street Journal pusler med. Kilder siger dog til avisen, at de ikke er sikre på, om mobilen nogensinde kommer i produktion.

Direkte adspurgt har Microsofts topchef Steve Ballmer flere gange svaret undvigende på spørgsmålet om mobilen, men han har dog bekræftet, at Microsoft er interesseret i at bygge flere fysiske produkter, og dermed ikke længere blot skal betragtes som en softwarevirksomhed.

Microsofts Windows Phone har ikke just været en sællert hidtil, men selskabet håber, at det nylancerede Windows 8, der bygger på samme designprincipper, vil være med at til at løfte interessen for mobilsystemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.