Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Microsoft forbereder ny Windows

PC-folket kan se frem til hyppigere opdateringer af deres systemsoftware - Windows 8 opdateres allerede om et halvt år, forlyder det.

Microsoft tablet PC Surface is shown at the launch event of Windows 8 operating system in New York, October 25, 2012. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS)
Microsoft tablet PC Surface is shown at the launch event of Windows 8 operating system in New York, October 25, 2012. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS)

Bortset fra rettelser, lapninge af huller og andre serviceopdateringer, har der traditionelt været temmelig længe mellem opdateringer af Microsofts Windows-system. Men med lanceringen af Windows 8 har Microsoft nu skiftet til en ny strategi. Fremover vil Windows blive opdateret en gang om året - men til gengæld vil prisen for opdateringerne falde gevaldigt i pris.

Det er tech-mediet The Verge, der har gravet detaljerne omkring Microsofts nye opdateringsstrategi op, og selv om Microsoft ikke officielt bekræfter oplysningerne overfor det amerikanske medie, vil udviklingen være naturlig.

Den teknologiske udvikling kører nemlig hurtigere og hurtigere, og både Mac, iPhone og Android-brugerne nyder godt af opdateringer, der kommer flyvende med meget korte intervaller. Det er opdateringer, der sikrer, at ens elektroniske grej altid har de nyeste funktioner. Her har Microsoft hidtil haft for vane at opdatere sjældnere, men i meget større klumper - og denne strategi anses altså nu for værende for langsommelig.

Blå Windows

Samtidig med at opdateringsfrekvensen øges, falder priserne for de enkelte opdateringer - og det er sandsynligt, at de endda kan ende med at være helt gratis for eksisterende Windows-brugere. Allerede næste år får folk, der har kastet sig over Windows 8 glæde af det første skud på den nye stamme, i form af Windows 8-opdateringen, der kaldes 'Blue'.

For Microsoft har den hyppige opdateringsfrekvens en behagelig bivirkning - selskabet kan nemlig lukke effektivt og hyppigt ned for apps og systemsoftware, der er piratkopieret.

Den nyeste version af Windows blev sendt på markedet i slutningen af oktober. Den afløste det tre år gamle Windows 7.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.