Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Microsoft-chef angriber konkurrenterne

Android er »vild og ukontrolleret« og iPhonen er »alt for dyr og kontrolleret«, udtaler Steve Ballmer, der ser Windows Phone som den gyldne middelvej.

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer er bestemt ikke bange for at sige sin ærlige mening. I et interview med LinkedIn-grundlæggeren Reid Hoffman gik Ballmer til verbalangreb mod sine største konkurrenter på smartphone-markedet, Apples iPhone og Googles Android.

Læs også: Microsoft sætter alt på et bræt med Windows 8

Ballmer begyndte ganske vist med at indrømme, at både Android-producenterne og Apple har gjort et godt stykke arbejde, men derefter kom han med nogle mindre flatterende beskrivelser af de to konkurrerende systemer.

»Androids økosystem virker lidt vildt,« udtalte Ballmer og henviser til app-butikken Google Play samt det store udbud af telefoner fra forskellige producenter.

»Det er måske ikke til forbrugernes bedste. Det er ukontrolleret,« fortsatte Ballmer, der også antydede, at Android var mere udsat for såkaldt malware, potentiel skadelig software.

Læs også: Tre af fire telefoner er med Android

Om Apple udtalte den bramfrie Microsoft-chef:

»Apples økosystem ser derimod ud til at være under utrolig streng kontrol, og så er Apple i øvrigt temmelig dyr! Vi glemmer, at vi lever i et land, hvor næsten alle mobiltelefoner er subsidierede (modtager økonomisk støtte for at sænke prisen for forbrugerne, red.). Jeg var forleden i Rusland, og her skal man betale 1.000 dollar for en iPhone, og så sælger man altså ikke mange iPhones.«

Ballmer præsenterede Microsofts mobilstrategi som en gylden middelvej. Deres Windows Phone-økosystem må hverken blive for kontrolleret eller for åbent, og de må heller ikke forlange for høje priser for sine produkter. Han udtalte også, at Microsoft var gode til at arbejde tæt sammen med udviklere »i modsætning til Apple og Google«.

Læs også: Windows-tavler vil være mest interessante for virksomheder

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.