Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Megaupload-brugere får ikke sine filer tilbage

FBI vil gøre det teoretisk muligt - men praktisk umuligt - at få tilbageleveret sine filer fra de beslaglagte Megaupload-servere.

Med FBIs nye forslag ser det nu endegyldigt ud til, at tidligere, lovlydige Megaupload-brugere må se langt efter de filer, de havde liggende på fildelingstjenestens servere, da siden blev nedlagt tilbage i januar måned.
Med FBIs nye forslag ser det nu endegyldigt ud til, at tidligere, lovlydige Megaupload-brugere må se langt efter de filer, de havde liggende på fildelingstjenestens servere, da siden blev nedlagt tilbage i januar måned.

Megaupload har fået stor medieopmærksomhed efter razziaen af grundlæggeren Kim Dotcoms bolig. Siden da har Dotcom været i søgelyset, alt imens han har kæmpet for at få selskabet, filerne og sine penge tilbage.

Læs også: Kim Dotcom blev ulovligt udspioneret

Det var dog ikke kun Dotcom og hans kolleger, der blev ramt af nedlæggelsen af Megaupload. Mange af dem, der benyttede sig af den omstridte fildelingstjeneste, gemte personlige filer på deres servere, men har siden ikke haft mulighed for at få sine filer tilbage, efter FBI beslaglagde dem.

Vidnesbyrd og ekspertudtalelser

Rettighedsorganisationen Electronic Frontier Foundation har repræsenteret den tidligere Megaupload-bruger Kyle Goodwin i en sag for at få hans filer tilbage. Selv om det på et tidspunkt så lovende ud, og MPAA viste medfølelse for lovlydige Megaupload-brugere, så ser det nu anderledes dystert ud.

Sidste nyt fra retssalen er, at de offentlige anklagere har foreslået, at alle brugere, der vil have sine filer tilbage, skal have skriftlige vidnesbyrd, der bekræfter, at filerne, de ønsker tilbage, er lovlige. Vidnesbyrdene skal også indeholde eventuelle udtalelser fra eksperter.

Det betyder, at det teoretisk set vil være muligt for tidligere Megaupload-brugere at få sine filer tilbageleveret, men i praksis vil det være så godt som umuligt. At finde troværdige vidner og eksperter, der kan udtale sig om filerne, man har lagt op på Megauploads servere, er ikke sådan lige til:

»Det er en næsten uoverkommelig barriere for enhver enkeltperson eller lille virksomhed,« fortæller Julie Samuels fra Electronic Frontier Foundation til WIRED.

Dermed kan du se langt efter de filer, du lagde på Megauploads servere, inden de blev beslaglagt i januar måned.

Historien om Kim Dotcom fortsætter dog, og han har allerede annonceret en efterfølger til Megaupload, kaldet Mega, som vil blive lanceret på etårsdagen for razziaen - altså 20. januar 2013.

Læs også: Kim Dotcom vender tilbage

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.