Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langt de fleste smartphones drives nu af Google

Succeshistorien for Android-systemet fortsætter og nu runder systemet et skarpt hjørne. Windows Phone hænger fortsat langt bagefter.

Succeshistorien for Android-systemet fortsætter og nu runder systemet et skarpt hjørne. Windows Phone hænger fortsat langt bagefter.

Googles succes på smartphonemarkedet har nu nået en milepæl, der på det nærmeste slår toppen ud af skalaen. Ifølge nye tal fra analysehuset IDC, nåede de Google Android-baserede mobiler i tredje kvartal op på svimlende 75 procent af det samlede salg af smartphones.

Den tager vi lige igen: Hver gang der sælges fire smartphones i verden, er det Google, der står bag softwaren i tre af dem.

Tendensen er ikke ny, for Googles Android-system har været i næsten lodret vækst i et par år, og i tredje kvartal blev der således solgt 136 mio. mobiler med Google-systemet på i hele verden. Det er næsten en fordobling i forhold til samme kvartal året før.

Det er langt foran Apples iOS, der kun tegnede sig for 26,9 mio. solgte enheder og en markedsandel på 14,9 procent. Mange Apple-fans har dog givetvis udskudt deres køb af ny iPhone til den nye iPhone 5 kunne erhverves, hvilket den først kunne fra den 21. september i USA og fra den 28. september i resten af verden.

Dermed har iPhone 5 blot været til salg i lidt over en uge af det kvartal, statistikken omhandler.

Statistikken viser også, at Windows Phone fortsat er en meget lille spiller på smartphonemarkedet. Der blev i kvartalet blot solgt 3,6 mio. Windows Phone-mobiler, hvilket udgør blot to procent af det samlede marked. I procent er der dog tale om en stigning på hele 140 procent - men fra et meget lavt udgangspunkt.

Windows Phone har været på markedet i efterhånden et par år, men blev først for alvor lanceret i mandags, og den første runde smartphones fra Nokia, HTC og Samsung, der kører systemet, er netop nu på vej ud på markedet.

Finske Nokia satser nu hundrede procent på Windows Phone - og det betyder, at selskabets ældre smartphonesystem, Symbian, er i frit fald. Symbian er nu næsten udraderet fra statistikkerne, med et fald på 77,3 procent til nu blot 2,3 procent af salget i tredje kvartal.

Android har fordel af, at utallige mobilproducenter bruger systemet, og at smartphones med Google Android både kan findes blandt de allerbilligste mobiler, og blandt de absolutte topmodeller som Samsungs Galaxy SIII

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.