Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun små køer til ny iPad

Det vanlige Apple-cirkus udeblev, da iPad Mini fredag blev sat til salg. Køerne var til at overskue

Der var ellers nok af dem til salg - her i USA.
Der var ellers nok af dem til salg - her i USA.

Det er forholdsvist usædvanligt for en Apple-lancering af den kaliber, men interessen for den nye iPad Mini var tilsyneladende ikke stærk nok til at folk i udpræget omfang havde lyst til at stille sig i kø for en, da den kom til salg i går.

Både i USA og herhjemme var der meget begrænset kødannelse foran Apple-forhandlerne, og det sædvanlige hurlumhej udeblev også. USA er dog i disse dage præget af eftervirkningerne efter kæmpestormen Sandy og det nært forestående amerikanske præsidentvalg. Det var ifølge Apple-analytiker Gene Munster fra analyseselskabet Piper Jaffray en betydelig del af årsagen til de korte amerikanske køer. Tilmed var det ikke alle i køerne der ventede på en iPad Mini - omkring 10 procent af de ventende har sandsynligvis købt den ligeledes nylancerede store iPad 4 i stedet, vurderer han.

Herhjemme var køerne så små, at de mange steder slet ikke var der. Mobilsiden.dk var fredag morgen på jagt efter iPad Mini-køer i København, men fandt kun en enkelt ventende kunde foran Humac på Vesterbrogade. Hos Eblehuset på Strøget stod otte mennesker i kø - men det var så også det.

Ingen af de to nye iPads byder på udpræget mange nyheder. Den største af de to er basalt set bare en opgradering fra iPad 3, kaldet 'The New iPad', mens den største nyhed i iPad Mini er den mindre skærm, og den lidt billigere pris.

Da Apple for nylig satte iPhone 5 til salg i Danmark, var det, at dømme ud fra køerne, en begivenhed, der var væsentligt større.

Australien var det første land, hvori man kunne købe sig en iPad Mini, og her var billedet det samme: Køerne var der, men de var små.

Apple ventes alligevel at sælge op mod fem mio. iPad Minier i julekvartalet, og flere butikker har, trods de korte køer, allerede udsolgt. Det kan dog skyldes, at de kun havde få iPad Minier til salg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.