Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Dotcom retter skytset tilbage

Den underholdende føjleton om den flamboyante internetmagnat fortsætter. Nu har Kim Doctom fået rettens ord for, at han kan søge erstatning.

Den næsten serie-agtige sag mod internet-rigmanden Kim Dotcom kaster fortsat næsten dagligt nye opsigtsvækkende historier af sig - og nu har den piraterianklagede rigmand ovenikøbet fået rettens ord for, at han kan sagsøge New Zealands myndigheder for ulovlig overvågning. Vælger han at gøre det, kommer sagen til at køre sideløbende med at de New Zealandske domstole vurderer, om han kan udleveres til USA, hvor Kim Dotcom skal være hovedperson i en af historiens største sager om piratkopiering.

Den nye udviling sker fordi det har vist sig, at Kim Dotcom blev ulovligt aflyttet op til sin anholdelse - og denne aflytning kan han altså søge erstatning for efter landets love.

Fortsat anklaget

Kim Dotcom blev anholdt i begyndelsen af året og står fortsat anklaget for medvirken til pirateri for op mod tre mia. danske kroner via hans selskaber under Mega-imperiet. Navnligt fildelingstjenesten Megaupload var en torn i øjet på de amerikanske rettighedshavere, fordi tjenesten i flæng blev brugt til at dele ophavsretsbeskyttet materiale.

Mens Kim Dotcom havde tysk statsborgerskab, havde han samtidig opholdstilladelse i New Zealand, mens hans Mega-tjenester hørte hjemme i Hong Kong - og det er fortsat tvivlsomt, om han overhovedet kan udleveres til retsforfølgelse i USA.

Lukket - men ny er på vej

Megaupload-tjenesten er nu lukket, og historien om den hovedrige internetmagnat følges verden rundt - ikke mindst fordi Kim Dotcom selv benytter hver en chance til at gøre opmærksom på sig selv. Da han blev anholdt i sit hjem, der i øvrigt var New Zealands dyreste ejendom, blev det samtidig afsløret, at han havde en ganske omfangsrig bilpark bestående af lyserøde Cadilacs og store Mercedesbiler. Da sagen ramte pressen, væltede det frem med historier om manden, der har levet sit liv som om det var en film - og som dyrkede gaderally, levede i sus og dus og holdt store fester med strippere og sprut i Monaco, og som ejede eget fly og helikopter.

Undervejs i sagen har Kim Dotcom markedsført sig selv om en frihedskæmper, og har sågar haft besøg af Applestifter Steve Wozniak, der talte hans sag.

Fri fod

Senest har Kim Dotcom annonceret at være på vej med en efterfølger til Megaupload - en tjeneste, der efter planen skal hedde Mega, og som vil gå helt uden om amerikanske kabler, omend den i store træk vil været skåret over samme læst som sin forgænger. Eneste undtagelse er, at Kim Dotcom omhyggeligt vil sørge for, at alt er krypteret, så ingen bagmænd kan anklages for at vide, hvad der foregår.

Den flamboyante Dotcom er i øjeblikket på fri fod i New Zealand, hvor han sågar har fået retten til nogle af sine ejendomme tilbage. Det gælder blandt andet bilerne, som han nu er i gang med at sælge for at få råd til at føre sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.