Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jagten på det første 3D-printede gevær er gået ind

Den første test blev foretaget i weekenden, men riflen, der bestod af 3D-printet håndtag og aftrækker, måtte give op efter seks skud.

Våbenentusiaster fra Wiki Weapons-projektet afprøver her en delvist 3D-printet AR-15 riffel. Foto: DXLiberty
Våbenentusiaster fra Wiki Weapons-projektet afprøver her en delvist 3D-printet AR-15 riffel. Foto: DXLiberty

Tidligere har våbensmede, der ville udskrive pistoler og geværer, fået beslaglagt deres 3D-printer, men det afholder alligevel ikke entusiasterne fra at fortsætte udviklingen.

Læs også: 3D-printer beslaglagt efter forsøg på fremstilling af pistoler

Tidligere i år slog begejstrede amatører fra det såkaldte Wiki Weapon-projekt sig sammen for at finde ud af, om de kunne udskrive visse dele til en funktionel, semiautomatisk AR-15 riffel. Sidste weekend tog de så næste skridt, da de testede riflen med rigtige patroner.

De håbede på at kunne affyre 20 skud, men riflen gav op efter seks.

Delvist 3D-printet

Wiki Weapon-folkene vidste, at riflen ville bryde sammen. De havde kun udskrevet en lille del af våbnet, aftrækkeren og håndtaget, mens resten var standard våbendele. Afprøvningen af forskellige dele af riflen skal nemlig bidrage til at finde ud af nøjagtig hvilke krav, der stilles til designet.

Nu skal de bruge testresultaterne til at forbedre konstruktionen, så den i højere grad kan holde til det voldsomme tryk fra kuglerne næste gang. Målet er naturligvis at skabe en riffel, der er på fuld højde med originalen.

Download dit våben

Wiki Weapon-projektet har til mål at skabe verdens første 3D-printede våben, som du kan downloade fra internettet. De har også planer om et forum, hvor folk kan dele våbenopskrifter med hinanden.

Indtil da skal de dog have et 3D-våben til at fungere, og der er stadig et stykke vej, før det kan blive en realitet.

Se den første test af AR-15 riflen med 3D-printede dele nedenunder:

Læs også: Nu kan printeren skrive genstande ud

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.