Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

iPhone 6 får salget af brugte iPhones til at eksplodere

Lanceringen af den nye iPhone 6 har efter alt at dømme sat gang i en rekordstor udskiftningsbølge her hjemme.

De nye iPhones har skabt fornyet udbud af brugte Apple-telefoner.
De nye iPhones har skabt fornyet udbud af brugte Apple-telefoner.

 Således er antallet af brugte iPhones til salg den seneste måned steget med næsten 200 procent, så der nu er cirka 4.500 iPhones til en samlet værdi af 13 millioner kroner til salg alene på dba.dk. Det viser en ny analyse fra Spar Nord og DBA på baggrund af omsætningen på dba.dk.

Til sammenligning steg udbuddet af brugte iPhones med 40 procent op til lanceringen af iPhone 5 sidste år.

»Det er helt naturligt, at der kommer en udskiftningsbølge oven på lanceringen af en ny model, men vi har aldrig oplevet det så voldsomt, som vi gør lige nu,« siger kommunikationskonsulent hos DBA Anders Rasmussen.

Analysen tegner også et billede af, at det i høj grad er mænd, der driver udskiftningsbølgen, idet mændene står bag 73 procent af de brugte iPhones, der aktuelt udbydes til salg.

Det er fortrinsvis iPhone 5 og 5S, der sættes til salg, og den gennemsnitlige udbudspris for en brugt iPhone ligger lige nu på 2.895 kroner. Og mens udbuddet af brugte iPhones stiger med rekordfart, så stiger efterspørgslen efter de brugte iPhones endnu hurtigere.

»Lige nu er iPhones det mest søgte på hele dba.dk, så efterspørgslen i markedet er i dén grad til stede,« siger Anders Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.