Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

iPhone 5 sælger strygende i Kina

Trods rapporter om det modsatte, solgte Apples iPhone stærkt i Kina den første weekend.

Der var gjort klar til lange køer, da iPhone 5 kom til salg i Kina sidste fredag
Der var gjort klar til lange køer, da iPhone 5 kom til salg i Kina sidste fredag

Selv om den relativt nylancerede iPhone 5 er samlet i Kina, var kineserne blandt de sidste på listen, der fik mulighed for at købe Apple-mobilen. I fredags skete det dog -iPhone 5 kom til salg i Kina, og nu meddeler Apple selv, at iPhone 5 har solgt i to mio. eksemplarer de første tre dage, den var til salg.

Det gigantiske kinesiske marked er ellers domineret af Googles Android-system, der i Kina kan købes på et væld af forskellige mobiler fra mobilproducenter, vi slet ikke kender i Danmark - og Apples iPhone 5 er således noget af det dyreste, der fås i de kinesiske butikker.

Mens Kina er Apples næststørste marked efter hjemmemarkedet, er der også intens konkurrence om kinesernes gunst. Forleden scorede Nokia en lukrativ aftale med det gigantiske teleselskab China Mobile om salg af den finske topmodel, Lumia 920 - og hele vejen rundt er der stærkt stigende konkurrence om det lige så stærkt stigende smartphonesegment.

Alt ånder fred

Ved salgsstarten kunne flere kinesiske medier ellers berette, at der var rimelig stille og rolig i Apples butikker i landet, mens teleselskaberne til gengæld havde travlt med at sælge iPhones til de kinesiske forbrugere. Rapporterne om det stærke kinesiske salg var dog ikke nok til at gøre aktiemarkedet gladere - Apples aktier faldt nemlig efterfølgende et par procent på bekymringer om, hvorvidt forbrugerne er ved at miste interessen for den dyre smartphone.

iPhone-lanceringer er som regel ledsaget af en masse ballade. Da iPhone 4 kom på markedet, var der kritik af antennen. Det blev løst i iPhone 4S, hvor den til gengæld var gal med batteriet. Men lanceringen af iPhone 5 har nok været den mest problematiske for Apple.

Først måtte Apple undskylde den fejlfylde kort-app, der ellers skulle have været den medfølgende softwares største slagnummer, senere viste det sig i en række tilfælde, at lakken let skallede af iPhone 5.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.