Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

iPad Mini: Dyr, men laber

De amerikanske anmelder har her til morgen publiceret deres tests af den nye iPad Mini. Konklusionerne er næsten enslydende.

iPad mini er en del mindre og mere handy en sin storebror, der til gengæld har en markant bedre skærm.
iPad mini er en del mindre og mere handy en sin storebror, der til gengæld har en markant bedre skærm.

Den nylancerede tavlecomputerlillebror, iPad Mini, er en dyr, veldesignet sag, der desværre har en skærm, som er en del ringere end hvad man ellers kan få i samme prisklasse.

Sådan lyder et par af hovedkonklusionerne i anmeldelserne af den nye iPad Mini, som mange amerikanske medier har haft til test de senere dage. Maskinen blev lanceret i sidste uge, og er også på vej til Danmark, hvor den billigste model kommer til at stå i 2600 kroner - men mens danskerne får lov at vente lidt endnu, vil de første amerikanere allerede i denne uge få leveret de første iPad Minier.

iPad Mini er Apples svar på et produkt i størrelsen mellem syv og otte tommer, hvor flere andre producenter i denne tid har stor succes. Det gælder dels Google, der sælger den anmelderroste Nexus 7-maskine, og Amazon, der storsælger Kindle Fire-maskinen. I denne forsamling er Apples iPad Mini den dyreste, omend også den mest avancerede.

God kvalitet. Flot design.

Over en bred kam er de første anmeldelser begejstrede for maskinens kvalitet, og enkelte udnævner den sågar til at den mest veldesignede og velproducerede i klassen. Til gengæld er der generelt lidt skuffelse over den lidt svage skærm - og også over prisen, der ligger noget over konkurrererende produkter.

- Dette er ikke bare en skrumpet iPad. Det er, på mange måder Apples bedste tavlecomputer. En utroligt tynd, bemærkelsesværdig let og åbenlyst velkonstrueret enhed, der tilbyder fænomenal batteritid. Nej, den tilbyder ikke samme ydelse [som Apples nyeste iPad, red], og ja, skærmen halter lidt i opløsningen. Men det er også de mangler, der er, skriver Engadget.

CNET giver fire ud af fem stjerner og roser maskinen for at være lille og tynd, og meget mere elegant designet end sin storebror. Til gengæld er den alt for dyr, særligt i forhold til skærmens opløsning.

- Hvis du vil have den fulde, polerede Apple-oplevelse i en mindre enhed, er den pengene værd. Alternativt er der andre gode alternativer til rådighed for færre penge, skriver CNET.

The Verge roser maskinen for at være meget veldesignet - men kritiserer samtidig prisen.

- Det er en fantastisk tavlecomputer, men ikke særlig billig...Der er ikke nogen tavlecomputer i denne prisklasse, der er så smukt designet, virker så problemfrit og har et så fantastisk udbud af apps, skriver The Verge, der udnævner iPad Mini til at være den bedste lille tavlecomputer på markedet.

Den mindre skærm gør i øvrigt maskinen så lille, at den uden problemer kan holdes i een hånd - og det opfatter flere anmeldere som en fordel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.